ZF-Eger: Egy pont kell még Genovához

2018.04.02

Két negyedig tudta tartani a lépést a házigazda Sabadell a Bajnokok Ligája húsvétvasárnapi mérkőzésén. Az egri fiúk magabiztos győzelmet arattak, s ezzel igen közel került Genova.

CN Sabadell (spanyol) – ZF-Eger 7–15 (2–3, 3–4, 2–5, 0–3)

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 11. forduló

Sabadell, 150 néző

ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics 5, Decker Á., Kovács Gergő 1, Hosnyánszky 4, Hárai 1, Vlahopulosz 1. Cs.: Csiszár Boldizsár – Angyal 1, Avramovics, Lőrincz B. 1, Bedő 1, Biros B. 
Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.

A házigazda CN Sabadell hazai környezetben veszélyes ellenfél hírében áll, ám az egriek koncentráltan játszottak, s így az első két vendég akcióból máris gólnak örülhettünk, majd két hazai találat következett a mérkőzés krónikájában. Hosnyánszky Norbert váratlan lövése kicsit meglepte a katalánok portását, és mint később kiderült, az első felvonás igazán lényeges szituációi ezzel le is záródtak – részletezi Fenyves Balázs a mérkőzést az egrivizilabda.hu oldalon.

A második negyed elején máris hárommal léptek meg a sárga-kékek, majd ismét feljött a Sabadell egy gólra, ám a nagyszünetig sikerült megduplázni az egri alakulatnak az előnyt. Fordulás után továbbra is szoros eredményen ingázott az összecsapás, ami elsősorban mégis annak volt betudható, hogy a szokásosnál gyengébben védekeznek az egriek. Végül, amikor a centerek helyére keveredő Kovács Gergőt teljesen üresen hagyta az ellenfél, már öttel vezettek a vendégek. A záró játékrész első találata is egri játékos nevéhez fűződött, vagyis végérvényesen lezártnak tekinthettük a három pont sorsáról szóló kérdést.

A ZF-Eger ezzel a sikerrel, és a Szolnok olaszországi vereségével tovább növelte előnyét a B-csoport második helyén, ami nagyon kedvező pozíciót jelent a továbbiakban is. A jó hír pedig az, hogy április 18-án a Herceg Novi elleni következő hazai meccsen egy pontszerzés is elég a biztos továbbjutás kiharcolásához. Közel, nagyon közel tehát Genova…

További részletek az egrivizilabda.hu oldalon

Borítókép: archív fotó: Lénárt Márton

az eredeti hír itt elérhető