Az autizmus mögé áll a VinCE Budapest Wine Show – egri bor is a jó cél érdekében

2018.04.05

Idén először mutatkozik be az Autistic Art Alapítvány a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között. A Várkert Bazárban számos kiállító boros palackjait díszítik majd autizmussal élő fiatalok rajzai, a limitált darabszámú palackok eladásából az alapítvány autistáknak fenntartott 10 lakóotthont támogat.

Ma Magyarországon minden 68. ember autizmussal él, és jelenleg ez az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság, világnapja április 2-a. A spektrum zavarral élők közül sokan nem képesek arra, hogy önállóan éljenek. Az Autistic Art Alapítvány az autizmussal élő emberek életminőségének javításán dolgozik, és legfőbb céljául az ehhez szükséges körülmények előteremtését tűzte ki.

A Bolyki Borászat is a jó cél mellé állt (Fotó: VinCe)

Az alapítvány művészeti foglalkozásain születő rajzokat bemutatják a VinCE Budapest Wine Show rendezvényén. A kiemelkedő alkotások pedig megjelennek az Autistic Art designmárka termékein. Így kerülhettek a Bolyki, az Etyeki Kúria, a Gilvesy, a Luka, a Konyári és a Vylyan borászatok palackjaira autista fiatalok színes rajzai, ahogy azt már korábban megírtuk. A borok mellett minden termék megvásárlásával az önálló életvitelre nem képes autista fiataloknak létrehozott lakóotthonokat támogatják.

Az alapítvány standját meglátogatók naptárt kapnak ajándékba, melyet az autista fiatalok rajzterápián készült rajzai tesznek színessé.

az eredeti hír itt elérhető