Befejeződött a szavazás: rendkívül magas a részvételi arány

2018.04.08

Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 3154 településén és a 23 budapesti kerületben településén kialakított 10 285 szavazókörben a vasárnap tartott országgyűlési választáson. 

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 18.30 óráig a szavazásra jogosultak 72,75 százaléka adta le szavazatát a fővárosban. Ez rekord részvételnek számít. Az egyes választókerületekben a részvételi arány itt nézhető meg.

A legfrisebb helyi választási hírekkel a TVEger szolgál ezekben a percekben is!

A szavazókörök bezártak, ezt követően a szavazatszámláló bizottságok hozzákezdhetnek a voksok szétválogatásához és összeszámlálásához. A szavazatszámláló bizottság a szavazatok megszámlálása után megállapítja a választás szavazóköri eredményét, a szavazatok összeszámlálásáról és a szavazóköri eredmény megállapításáról jegyzőkönyvet állít ki. A végleges nem hivatalos részvételi adatok az éjszakai órákban lesznek elérhetők az NVI honlapján.

Habis László polgármester is szavazott, és mellette még több mint 160 ezer Heves megyei választópolgár (Fotó: Nemes Róbert) 

Nem bontják fel az urnákat 106 szavazókörben: ezek “megvárják” a külképviseleteken, illetve a más magyarországi településeken leadott (átjelentkezők által leadott) szavazatokat. Az “utazó” voksokat a választás utáni szombaton keverik bele ennek a 106 szavazókörnek az urnáiba.

az eredeti hír itt elérhető