Ezt az időjárást nagyon nem fogjuk szeretni

2019.04.08

Lehűlés és kiadós csapadék követheti a hét közepén az addigi meleg időt! Záporokat, zivatarokat hoz a hét, sőt, tél tábornok is visszanéz egy kicsit a Kárpát-medencébe.

Zivatarok kialakulásának valószínűsége (grafika: időkép.hu)

Lesz itt minden, ami egy igazi áprilisi időhöz kell, írja az Időkép.hu. Kezdetnek egy kis kora nyári meleg 20 fok fölötti értékekkel, záporokkal és zivatarokkal tarkítva, ami kitart egészen szerdáig.

Csütörtökön érkezik a fekete leves egy erős lehűlés képében, melynek következtében kiadós esőkre és szélre is számítanunk kell, de az igazi meglepetést péntekre tartogatja az időjárás.

A hét utolsó munkanapján lesznek olyan részei az országnak, ahol még a 10 fokot sem éri el a hőmérő higanyszála.

Az Időkép.hu írja:

Kedden több helyen van esély záporokra, zivatarokra, legkisebb valószínűsége ennek az ország északkeleti részén lesz. Az északi-északkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé lesz élénk, nyugaton és keleten, északkeleten időnként erős.

Szerdán sokfelé öntözhetik záporok, zivatarok a földeket. Pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is 16-21 fokot mérhetünk délután. Továbbra is élénk, északkeleten erős lesz a légmozgás.

Erős lehűlés jöhet a hét közepétől

csütörtök sokfelé hozhat akár kiadósabb esőt, zivatarok elsősorban a déli, délkeleti országrészben alakulhatnak ki. A fölöttünk elhelyezkedő ciklon hátoldalán észak-északkelet felől hidegebb levegő áraszthatja el térségünket, így jelentős lehűlés veheti kezdetét. A legfrissebb számítások szerint már csak délkeleten haladhatjuk meg a 15 fokot, máshol 7-14 fok lehet jellemző.

 (forrás: WXcharts.com)

Pénteken még ennél is hidegebb időben lehet részünk, többfelé 10 fok alatti maximumokkal és csapadék is többfelé előfordulhat.

az eredeti hír itt elérhető