Hajrában szerzett góllal nyert a DEAC Egerben

2019.04.08

A 85. percben szerzett góllal vitte el a három pontot a Debreceni EAC az Eger SE vendégeként, a labdarúgó NB III Keleti csoportjának mérkőzésén. A következő fordulóban az egriek a Szolnoki MÁV FC vendégei lesznek.

EGER SE–DEBRECENI EAC 1–2 (0–0)

Eger, Szentmarjay stadion, V.: Rúsz Márton (Köteles, Skover).

ESE: Tajti – Debreczeni, Kaszás, Nagy P. (Galambosi, 49.), Lőrincz – Mikolka – Vajda (Árvai, 83.), Titkó, Antal, Gresó – Fekete V. (Benke, 73.). Szakmai igazgató: Vitányi László.

DEAC: Szabados – Bucz, Kónya, Kiss L., Virág (Csörgő, 87.) – Karikás, Katona T., Balogh K., Patócs – Kerekes (Bíró, 70.), Sidibe. Vezetőedző: Sáfár László.

GÓL: Vajda (59.), ill. Kerekes (48.), Balogh K. (85.)

Az első félidőben az egriek birtokolták többet a labdát, mégis a vendégek előtt adódott az első gólszerzési lehetőség, de ekkor még a kapufa kisegítette a hazaiakat. A 48. percben már nem volt ilyen szerencséje az egrieknek, Kerekes révén megszerezte a vezetést a DEAC. Alig több mint tíz perccel később jött az egyenlítés, Vajda talált be Szabados hálójába. A 85. percben azonban a debreceniek ismét mattolni tudták a hazai védelmet, Balogh góljával 2-1 re módosították az eredményt, mint később kiderült, ezzel megszerezve a három bajnoki pontot.

Vitányi László szakmai igazgató az egerse.com-nak nyilatkozva elmondta:

Szomorú vagyok, mert azt gondolom, hogy attól jobb teljesítményt nyújtottunk, hogy ne kapjunk érte pontot. Ellenfelünk hatékony volt a kapu előtt, ezért nyerte meg ezt a bajnokit. Innentől kezdve minden más csak másodlagos! Készülünk tovább, holnaptól a Szolnok van célkeresztben!

Jövő héten ismét nehéz mérkőzés vár az egriekre, hiszen a csoport egyik favoritja, az NB II-es álmokat szövögető Szolnoki MÁV FC vendégei lesznek.

További eredmények a labdarúgó NB III Keleti csoportjából:

Putnok–Sajóbábony 2-0

Nyírbátor–Cigánd 1-1

Sényő–ESMTK 1-0

Gyöngyösi AK–Diósgyőri VTK II 0-1

Füzesgyarmat–Szolnoki MÁV FC 5-1

Tiszaújváros–Tállya 4-0

Salgótarjáni BTC–Jászberény 0-4

NB III Keleti csoport

Fotó: egerse.com

az eredeti hír itt elérhető