Férje betegsége miatt nem lép színpadra Venczel Vera az Egri Csillagok Vicuskája

2019.04.09

Az idén 73. születésnapját ünneplő Venczel Vera mindössze 22 éves volt, amikor eljátszotta az Egri Csillagok Vicuskáját. Évekkel ezelőtt volt egy színházi balesete, azóta egy hosszabb betegséget is kihordott a lábán, most pedig férje gyengélkedése tartja vissza a színpadtól a művésznőt.

Venczel Vera (fotó: life.hu)

Jó ideje, már annak, hogy nem láthatta a színházba járó közönség Venczel Vera színésznőt, aki 2015 végén sérült meg komolyabban a Vígszínház, Hegedűs a háztetőn című előadása közben. A színésznő a Bors kérdésére mondta el, hogy a csípőcsontja több helyen is eltört, ami hosszú hónapokra ágyhoz kötötte őt. Itt azonban még nincs vége a kálváriának, hiszen tavaly egy hosszabb betegség miatt kényszerült távol maradni a színpadtól, most pedig a férje betegsége köti le minden percét, hiszen otthon ápolja őt és mindenben segíti.

„Számomra most az a legfontosabb, hogy a párom felgyógyuljon. Most minden, még a színészet is csak másodlagos, ezért nem is gondolkodom azon, mikor állhatok ismét a közönség elé”

– mondta el a lapnak, Venczel Vera

Grafikus férjével egy filmsorozat, az Egy óra múlva itt vagyok forgatásán ismerkedett meg, közel 50 évvel ezelőtt. Venczel Verára gimnazista korában figyelt fel a filmes szakma. Első két filmjét a Karambolt és az Egy csónak visszafordul című filmeket még iskolásként forgatta. Mindössze 22 éves volt, amikor az Egri Csillagok című film Vicuskáját játszhatta el Kovács István mellett, aki Bornemissza Gergelyt személyesítette meg.

Venczel Vera és Kovács István (fotó: mindenamieger.hu)

Pályája kezdeteiről a lapnak azt mondta a színésznő:

„Apukám fertőzött meg. Rengeteget szavalt, én pedig hallgattam, és később már próbáltam vele mondani a verset. Mondta is, ebből a lányból színésznő lesz. Én pedig tudatosan készültem a pályára, beiratkoztam színjátszó szakkörbe, onnan fedeztek fel a filmrendezők, Esztergályos Károly és Máriássy Félix. Pedig akkoriban a színház volt a mindenem, többször is belógtam a próbákra, és visszafojtott lélegzettel figyeltem a színészeket.”

A Vígszínház vezetősége a tavalyi betegsége idején nyilatkozatban is tudatta, hogy számol a színésznővel a betegsége után. Tavaly ősszel már a visszatérését tervezték, de közbeszólt férje betegsége.

Mielőbbi, gyors felépülést kívánunk férjének, a művésznőt pedig reméljük hamarosan újra láthatjuk majd a színpadon!

 

az eredeti hír itt elérhető