Korszerű és szép – tűzoltólaktanya építésében is kiváló az Euro Campus

2019.04.09

Az építés az Euro Campus mestersége, legyen szó bármilyen építményről, akár egy új, korszerű tűzoltólaktanyáról. A nagyigmándi tűzoltó-parancsnokság minden igényt kielégítő épülete nagyban hozzájárul a tűzoltók színvonalas munkájához.

Az egri székhelyű Euro Campus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fennállása tizenhárom esztendeje alatt számos felkérésnek tett eleget, s váltotta valóra a papírra vetett terveket. Az építőipari vállalat referenciái igen széleskörűek, a magas- és mélyépítés számos területére kiterjednek, legyen szó épületek komplett generálkivitelezéséről, vagy részleges felújításról, energiahatékonysági fejlesztésről, illetve közterületek, utak, járdák építéséről – mutat rá Csépe László Antal ügyvezető igazgató. A feladatok változatosak, a közös pont azonban a magas szakmai színvonal, melyből az Euro Campus Kft. nem enged.

Ezt az alapelvet követve építették meg a Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság új laktanyáját. A 125 éves fennállását tavaly ünneplő tűzoltó-parancsnokság hét településen látja el magas színvonalon a mentő és tűzvédelmi feladatait. A korábbi épület már nem felelt meg a jogszabályoknak, ezért gondolta a városvezetés úgy, hogy egy 21. századi tűzoltólaktanyát épít, saját forrásból. A tervek valóra váltásában a generál kivitelező Euro Campus Kft. segítette az önkormányzatot és felépítette az új laktanyát.

Az építőipari vállalat munkájának köszönhetően méltó helyet kapott a parancsnokság, hiszen egy három szerállásos laktanyába költözhettek tavaly ősszel a tűzoltók, mégpedig közvetlenül a szákszendi kereszteződés mellett, így riasztás esetén azonnal a főútra tudnak kihajtani a tűzoltók és tovább javul a vonulási ideje a csapatnak, hamarabb érkezik a segítség. A laktanya mindenben megfelel a modern feltételeknek, híradós pulttal és oktatóterem, valamint pihenőszoba, konyha, öltöző helyiség áll a tűzoltók rendelkezésére.

A kivitelezés kezdeti fázisában az alacsony fekvésű telket gönyűi kaviccsal kellett feltöltenie a kivitelezőnek, hogy alkalmas legyen a további munkavégzésre. A kútalapok elkészültét követően vált látványossá a munkafolyamat, miután a falszerkezet építése megkezdődött. A munkavégzést megnehezítette a tavalyi év elején tapasztalt huzamosabb ideig tartó, rendkívüli hideg időjárás, ami alatt még a betongyárak sem üzemeltek. De ez sem hátráltathatta a főként egri szakemberekkel, vállalkozókkal dolgozó Euro Campust – az építkezés folytatódott, és novemberben át is adta a generál kivitelező a modern, minden szükséges feltételnek megfelelő épületet.

A laktanya szép színfoltja a településnek, jellegzetessége a közel 13 méter magas tömlőszárító torony, mely már távolról is jól láthatóan magaslik ki az épületek között. A laktanya építésének befejezéseként készültek el a környező térburkolatok, bekötő utak, illetve a 10 gépkocsi parkoló. A Nagyigmándi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói elégedetten vehették birtokba az új laktanyát, az Euro Campus Kft. pedig elkönyvelhetett egy újabb sikert.

az eredeti hír itt elérhető