BRÉKING: az ELLENZÉK nem szavazta meg a hulladékfeldolgozó betiltását!

2019.04.11

Habis László mattot adott a megzavarodott ellenzéknek.

A mai rendkívüli közgyűlésen a fideszes képviselők szavazataival elfogadták a hulladékgazdálkodásról szóló rendelet módosítását, ami nem csak a most betelepülni szándékozó hulladékfeldolgozót akadályozza meg, hanem az egész város területére vonatkozik. Vagyis sem most, sem a jövőben nem lehet elektronikus hulladékfeldolgozót építeni, Egerben sehova.

Az ellenzék rögtön fél óra szünetet kért az ülés elején, mert az egyoldalas előterjesztést, ami egyébként már a sajtóban is megjelent az ülés előtt, nem tudták értelmezni. A gyors felfogás nem az erőssége a csapatnak, még szerencse, hogy nem TV-s kvízműsorban szerepelnek rendszeresen, csak a csekély érdeklődés mellett zajló lakossági fórumaikon.
A fél órás szünet sem segített az ellenzéknek, Habis rendelettervezete ugyanis annyira megzavarta az ellenzéket, hogy megpróbáltak a rendelet részeiről külön szavazást kérni, ami jogi nonszensz. Ezt igazán tudhatnák öt év képviselőség után, de ezek szerint nem a helyesírás az egyetlen hiányossága az egri ellenzélnek.
Tudják miért kértek külön szavazást? Mert Habisék 2018. január 1. után szerzett környezetvédelmi engedélyeket tiltottak be. (A mostani ügyben érintett cég is ezután szerzett engedélyt)
Szóval az egri ellenzék bevallottan fél az időutazástól, és attól tartanak, hogy valaki visszamegy 2017-be, és akkor szerez engedélyt. Teccikérteni? Időutazástól való félelmükben akartak külön szavazni, amit meg ugye nem lehet. Erre most hagyjunk időt, hogy kinevessék magukat, a cikk lejjebb folytatódik.

.

.

.

.

.

.

Miután a Főjegyző szerényen figyelmébe ajánlotta a testület szellemi prokarióta tagjainak, hogy csak egyben lehet szavazni, az ellenzék egykedvűen konstatálta, hogy a kampánytémájuknak lőttek. Kissé tanácstalanok voltak a vitában, aztán inkább nem szavazták meg a hulladékfeldolgozó tiltását. Tartózkodtak. Mintha nem lenne véleményük.
Házi álhír portáljukon, az Egri Ügyeken még semmi hír a közgyűlésről, nyilván egyeztetnek a budapesti tanácsadókkal, hogy mit lehessen ilyenkor mondani.
Egy szó, mint száz: hulladékfeldolgozó nem lesz, az ellenzék nézhet újabb riogatásra alkalmas téma után.


az eredeti hír itt elérhető