Életet Adományozó Kórház díjat kapott az egri kórház!

2019.04.12

A Markhot Ferenc Kórház kapta az Országos Vérellátó Szolgálat által alapított “Életet Adományozó Kórház” díjat a Magyar Kórházszövetség XXXI. kongresszusán. Az elismerést azon kórházak kapják meg, ahol egy év alatt a legnagyobb mértékben emelkedett a megvalósult szervdonációk száma a vizsgált évet megelőző évhez képest.

Az egri kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztályán dolgozó orvosok magas szakmai felkészültséggel végzik munkájukat és nagy hangsúlyt fektetnek a betegek hozzátartozóival történő kommunikációra is – számolt be az Eger Híreknek Szegedi Erzsébet sajtóreferens.

Megtudtuk: Az intézmény 2011 és 2015 után harmadik alkalommal kapta meg az Életet Adományozó Kórház díjat, miután fontosnak tartja a gyógyító munka során a szervadományozással és szervátültetéssel kapcsolatos ismeretek, aktualitások széles körben történő terjesztését.

Az elismerést az Országos Vérellátó Szolgálat mb. főigazgatója, Bayerné dr. Matusovits Andrea adta át dr. Gyetvai Róbert főorvosnak az egri kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív osztálya vezetőjének.

Címlapfotó: Dr. Gyetvai Róbert főorvos az egri kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív osztályának vezetője és  Nagyné Tóth Andrea főnővér – Markhot Ferenc Kórház

az eredeti hír itt elérhető