A legdurvább koncertműsorunkat visszük Egerbe! – JETLAG interjú

2019.04.13

Vághatjuk a centit, hamarosan újra Feszt!Eger. Remek programokat tartogat az idei fesztivál is, itt lesz például a JETLAG!

A JETLAG zenekart 2016-ban alapította Molnár Tamás és Czoller Bence. Mindkét tag bő egy évtizedes zenei múlttal rendelkezik, ráadásul korábbi zenekaraikkal rengeteget zenei díjat zsebeltek már be. Nevüket toplistás dalok, teltházas koncertek és több milliós nézettség övezi. Fotó: JETLAG–foto-cynthia-dictator.jpg

JETLAG (Fotó: Cinthya Dictator)

A JETLAG 3 éve a Karszalagok című klipjével robbant be a köztudatba, azóta pedig nincs megállás. A formáció koncerteken 6 tagúvá bővült és megszólalásban és látványban is egyedülálló produkciót hoztak létre. Az ország legmenőbb fesztiváljain játszanak és a legnépszerűbb klubokban lépnek fel.

A zenekar következő állomása Eger. Május 30-án a JETLAG nyitja a Feszt!Egeren a fesztiválszezont.

A két frontemberrel: Molnár Tomival és Czoller Bencével beszélgettünk.

Idén már 3 éves a JETLAG. Mi volt a legkedvesebb emléketek eddig a zenekarral?

Bence: A legnagyobb koncertélményünk a Strand Fesztiválon volt. Lenéztem a színpadról és konkrétan nem láttam a közönség végét. Hatalmas buli volt! Szerintem az egész zenekarnak az volt a nyári koncertek tetőpontja.

Tomi: Nekem is a Strand jutott azonnal eszembe. Nyilván tavaly mi jegyeztük a Strand himnuszt, úgyhogy egy különösen kiemelt eseményként állt a naptárba. De a Sziget is igazán durva volt. Nekem ez volt az első Sziget-koncertem eddigi pályafutásom során. Nagyon jó volt és különösen meghatározó is!

Egymilliós megtekintés fölött van az „Égen át” című dalotok, amit Marge-zsal jegyeztek. Hol találkoztatok? Honnan az ismeretség?

Bence: Én együtt zenéltem Zsuzsival a JETLAG előtt. Tomival az első közös színpadra állásunk a Budapest Parkban volt, mikor egy Marge koncerten vendégeskedett.

Tomi: Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor kölcsön adtam Marge-nak a Bencét egy nyári turné erejéig. 🙂 Nagyon kedvesek voltak, hogy meghívtak a Parkba, amikor a Punnany előtt játszottak. Irgalmatlan jó buli volt! Onnan ered a mi kapcsolatunk.

Tomi te nagyon sok előadónak írtál már számokat. Melyik a könnyebb, ha másnak kell dalt írni, vagy ha magatoknak készül a szám?

Tomi: Ha JETLAG dalt írok, akkor szívszerelem projektként tekintek rá, ahol igazán önmagamat adhatom. Teljesen másként ülök le, mikor másnak írok dalt. Ilyenkor megkeresem az adott előadóban és magamban a közös pontot, hogy párhuzamot tudjak húzni, és úgy írok mintha magamnak írnék. Ha nem találok ilyet, akkor pusztán a fantáziámra hagyatkozom. Egyik se rosszabb, mint a másik. Mindkettő tele van izgalmakkal, illetve kihívásként tudok rá tekinteni még hosszú év távlatában is. Szeretem csinálni. Ez a munkám, a JETLAG pedig a hivatásom és a szerelem projektem.

Mikor leülsz dalt írni, akkor előre eldöntöd kinek készül a dal vagy ahogy alakul?

Tomi: Változó.Van olyan, hogy teljesen ösztönösen 5 perc alatt kigurul valami és annak keresem a helyét, de általában koncepciózusan szoktam írni. Hosszas előkészületek előzik meg, mire egy dal megszületik. Vagy egy témát kitalálunk Bencével együtt, vagy van egy vizuális elképzelése, amin el tudok indulni. De persze előfordul, hogy teljesen ösztönösen, a nullából jön ki valami.

Láttam, hogy új klipet forgattok egy új dalotokhoz! Mesélnétek egy kicsit a szerzeményről!

Tomi: A dal egy különleges kollaboráció. Jumodaddy, – akit az Irie Maffiából ismerhettek, de egyébként underground DJ-ként is egész szép karriert futott be – megkeresett minket, hogy mi lenne, ha csinálnánk valamit közösen. Mi nagyon vártuk már ezt az együttműködést, úgyhogy azonnal belevágtunk. Fontos, hogy mindenki a maga karakterét hozza benne. Jumonak az elektronikus basszus zenék a stílusa, mi pedig egy elektronikus popzene vagyunk inkább. Van még egy női főhőse ennek az összeállításnak, akit nem leplezhetek le még, de biztosan szembetűnő lesz. Hárman támadjuk meg a nyarat ezzel a dallal, aminek a címe az, hogy „Hülye akarok lenni”. Azt gondolom, hogy erről fog szólni a JETLAG idei nyara.

Azért a klipről is beszéljetek kicsit!

Bence: A dal születése után egyből azon agyaltunk, hogy mit kellene csinálni hozzá. Végül egy nyári, szabad hangulatú klipet készítettünk, ami inkább egy imidzs klip szokatlan helyszíneken. Másik érdekessége a dolognak – főleg, ha JETLAG-ről van szó -, hogy ezúttal nem mentünk külföldre, hanem itthon kerestünk olyan látványos helyszíneket, amik megállják a helyüket a videóban.

JETLAG (Fotó: Cinthya Dictator)

Hogyan jellemeznétek egymást három szóval?

Tomi: Türelem, megbízhatóság és elhivatottság.

Bence: Végtelen precizitás, barátság és őszinteség.

Mi a legkedvesebb emléketek Egerről, mint magánember vagy előadó?

Tomi: Nagyon kellemes koncertjeink voltak az előző zenekarainkkal Egerben. Azok kedves emlékek számunkra – már amennyire emlékszünk belőle. Eger ad egy különleges hangulatot és csábítanak a borospincék, így mindig valami elképesztően durva buliban kötöttünk ki. Sőt, ott ismertem meg azt a lányt, aki utána két lemeznyi dal múzsája lett, úgyhogy meghatározó emlékek ezek számunkra.

Bence: Volt egy közös Supernem-Fish! turné, amit még az előző zenekarommal végig nyomtunk, és annak az első állomása Eger volt. Szerintem erről nem kell többet elárulnom.

Ti nyitjátok idén a Feszt!Eger első napját. Milyen produkcióval készültök?

Tomi: Azt gondolom, ez lesz a JETLAG legerősebb nyara és a legdurvább koncertműsorunkat fogjuk Egerbe vinni.

Bence: Nagyon összeállt a szett, a produkciónk készen áll a nyárra! Bár a JETLAG hivatalosan kéttagú, de egy teljes zenekarral, kiváló és nagyon jó arc zenészekkel koncertezünk, és brutál erős bulikat tolunk, szóval érdemes eljönni és megnézni minket! Valami plusszal mindig készülünk, ez Egerben sem lesz másként.

Tomi: Sőt, előző nap New Yorkból érkezem haza, így garantált jetlag-gel fogunk színpadra állni.

2019. Május 30. – Június 1. Feszt!Eger Bolyki-völgy

Jegyek: http://feszteger.hu/jegyvasarlas/

Napi bontás: http://feszteger.hu/programok/

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/402161673685817/

az eredeti hír itt elérhető