Diákoknak tartottak bűnmegelőzési előadást Lőrinciben

2019.04.13

A Hatvani Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója Tomcsányi Andrea r. százados a “Digitális téma hét” keretében 2019. április 10-én a tartott bűnmegelőzési előadást a Lőrinci Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. és 8. osztályos tanulói részére.

Az előadás témája a biztonságos internethasználat volt, melynek keretében a közösségi oldalak előnyei, hátrányai, valamint a le,- és feltöltések veszélyei is megbeszélték – tájékoztatta az Eger Híreket Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő.
Közölte: a tanulók aktív részesei voltak az órának, hozzászólásaikkal színesítették az előadást.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében a hatóságok pár gyakorlati tanáccsal is szolgáltak:

•          Ismeretlen feladótól érkező levelet soha ne nyissanak meg. Az ilyen tartalmakat azonnal töröljék, hiszen ezek a levelek kártékony programokat tartalmazhatnak.

•          Chatelésnél: ha durva modorú kommunikációt – fenyegetést és erőszakoskodást – tapasztalnak, azonnal zárják a beszélgetést. Ne menjenek bele semmilyen vitába, személyeskedésbe!

•          Személyes kérdésekre lehetőleg ne válaszoljanak! Elérhetőséget (telefonszámot, lakcímet, stb.) soha ne adjanak meg idegennek!

•          Közösségi oldalaikat védjék az idegenektől, használjanak úgynevezett „biztonsági beállításokat”!

•          Ne tegyenek fel magukról, környezetükről, értéktárgyaikról, utazásaikról figyelemfelhívó, kihívó képet!

Címlapfotó: police.hu

az eredeti hír itt elérhető