Nehéz mérkőzés előtt az Eger SE

2019.04.13

Vasárnap 16 órakor Szolnokon vendégszerepel az Eger SE a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 23. fordulójában. A szolnokiak a hét közben edzőváltáson estek át, Tóth Tibort, Csábi József sportigazgató váltotta a kispadon.

Érdekes mérkőzésre van kilátás vasárnap Szolnokon. A hazaiak kedden tájékoztatták a médiát arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Tóth Tibor vezetőedzővel, aki a továbbiakban a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC-nél folytatja munkáját. Helyét Csábi József egykori kiváló válogatott labdarúgó, a klub sportigazgatója veszi át.

Csábi József aktív labdarúgóként tíz alkalommal ölthette magára a nemzeti válogatott mezét. Játékosként a Szolnok, a Honvéd, a BVSC és az MTK színeiben szerepelt, idegenlégiósként pedig az izraeli Hapoel Kfar-Saba csapatát erősítette. Edzőként irányította többek között a Szolnok, a REAC és a Vasas mellet, a Honvéd és a Nyíregyháza együttesét is. Szakmai karrierje csúcsán a magyar válogatott pályaedzője volt, majd 2013-ban egy alkalommal, megbízott szövetségi kapitányként irányította a nemzeti csapatot. Csábi kinevezésében valószínűleg közrejátszott, hogy a feljutásra aspiráló szolnokiak múlt héten 5-1 arányú súlyos vereséget szenvedtek Füzesgyarmaton. A MÁV FC jelenleg 47 ponttal a második helyet foglalja el a tabellán a 49 pontos Jászberényi FC mögött. A szolnokiaknak nem titkolt célja a másodosztályú tagság megszerzése.

Az Eger SE sem szerepelt jobban a múlt héten, hiszen meglepetésre 2-1 arányban alulmaradtak hazai pályán a DEAC együttesével szemben.

A hétközi felkészülésről Vitányi László szakmai igazgató a TV Egernek elmondta:

Folyamatosan készülünk. Segítőinkkel összeültünk és kielemeztük a DEAC elleni mérkőzést, illetve egy kicsit a Szolnokot is feltérképeztük. Összeállítottuk a heti edzéstervet is, és vannak benne olyan feladatok, ahol arra próbáljuk a játékosokat rábírni, hogy gyorsabb és jobb döntéseket hozzanak a befejező szituációknál.

Debreceni Dávid az Eger SE csapatkapitánya ugyanakkor hozzátette: Mi örülünk, hogy a Szolnok otthonába megyünk, egy jó stadionban játszhatunk egy jó csapat ellen. Általában ilyenkor megkétszereződik a bizonyítási vágy a játékosokban. Szeretnénk beleszólni a bajnokesélyesek dolgába, és nyerni megyünk, győzni szeretnénk.

Fotó: egerse.com

Vitányi László a mérkőzés kapcsán az egerse.com-nak kifejtette:

A tabella jelenlegi állapotára tekintve sem nézünk könnyű összecsapás elé. Bár a Szolnoknak sem jöttek az eredmények az utóbbi időben, de ettől függetlenül a bajnoki címért játszanak. Van elképzelésünk, hogyan hozhatjuk el a bajnoki pontokat, remélem sikerül is megvalósítani. Ellenfelünknél a héten edzőt váltottak, hozzám hasonlóan a szakmai vezető irányítja nyárig a munkát. Csábi Józsefnek sok sikert kívánok, remélem, visszatalálnak a pontszerző útra – hétfőtől!

Az Eger SE vasárnapi pontszerzését nehezíti, hogy a keretből Farkas K, Nagy P, Kaszás, Fekete. Vajda, Árvai és Dáné is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik. Bizakodásra adhat okot, hogy az őszi szezonban az egriek már okoztak meglepetést ebben a párharcban, amikor 2-0 arányban legyőzték a Szolnoki MÁV FC csapatát a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

az eredeti hír itt elérhető