Érsekkerti fejlesztések – zöld út az új sportparknak – Videó

2019.04.16

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a közelmúltban beadott egy kérelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közzétett Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programban való részvétellel kapcsolatban, melyet pozitívan bírált el az értékelő bizottság. A Program keretében a települési önkormányzatok nem pénzbeli támogatást kapnak, hanem egy vagy több sportparkot. A Program célja, hogy olyan létesítményeket biztosítson, melyek ingyenesen, bárki számára rendelkezésre állnak. – áll az előterjesztésben.

Kovács Cs. Tamás tanácsnok, képviselő, Martonné Adler Ildikó, alpolgármester és Habis László polgármester a sajtótájékoztatón. (fotó: Nemes Róbert)

Kedden délután a park leendő helyszínén tartott sajtótájékoztatón Habis László polgármester elmondta, hogy az utóbbi időben már több olyan fejlesztést valósított meg a város, amelyek az egészséges életmódot segítik és ingyenesen állnak az egriek rendelkezésére. Ezek közé tartozik például a felsővárosi sporttelepen és a stadionban kialakított rekortán futópálya, de ide sorolható a Bervai lakótelepen létesített szabadtéri fitnesz park is. Jó hír a Ráchegyen élőknek, hogy hamarosan ebben a városrészben is létesülhet hasonló jellegű közösségi tér.

Minden városrész kap egy sportcentrumot

Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony kiemelte, hogy a város sportkoncepciójának részeként, városrészenként alakítanak ki sportcentrumokat, például a Felsővárosban, a belvárosban, az Érsekkertben, a Bem tábornok úton és tervek szerint a közeljövőben a Lajosvárosban is.

Mint elmondta:

A verseny és az utánpótlássport fejlesztésén túl szerepet kell hogy vállaljunk a szabadidősportban is, hiszen ezen múlik Eger város lakosságnak egészségmegőrzése. Erre kiváló lehetőség egy szabadtéri sportpark kialakítása például egy olyan, többgenerációs közösségi helyszínen, mint az Érsekkert.

Az alpolgármester asszony elárulta továbbá, hogy hamarosan megújul majd a parkban található játszótér is, valamint rekortán borítást kap a jelenleg rossz állapotban lévő kosárlabdapálya is.

Sportpark a Felsővárosban.

Kovács Cs. Tamás tanácsnok, a városrész képviselője elmondta, hogy rendkívül jó az összhang az önkormányzat és a városrész között, aminek eredménye az is, hogy ez a sportpark megépülhet. A képviselő elmondása szerint az utóbbi időben nagy volt az érdeklődés egy szabadtéri park létesítése ügyében.

Nem vesznek el újabb zöldterületeket

A képviselő aláhúzta, hogy a sportpark létesítésénél nem vesznek el újabb zöldterületet az Érsekkertből, hiszen jelenleg egy leromlott állapotú, jelenleg is betonkockákkal burkolt területen létesítik majd a kültéri fitneszparkot.

az eredeti hír itt elérhető