Mutatjuk belülről – ilyenek lesznek az új egri buszok – Kémfotók

2019.04.16

A múlt hét egyik legnagyobb híre az volt, hogy hamarosan Egerbe is új autóbuszok érkeznek abból a mintegy 50 darabos flottából, amit Kelet-Magyarország közlekedési társaságai használhatnak majd. Kecskemétre már megérkeztek azok az új Mercedes -Benz Conecto tipusú autóbuszok, amelyek hamarosan Eger és a környék útjait is róni fogják.


Mercedes-Benz Conecto autóbuszok (fotó: Danko Imre)

A Magyarbusz Info Facebook oldala a fotókon túl, konkrét műszaki paramétereket is közölt a járművekről. A buszok 12,13 méter hosszúak, 2550 mm szélesek és klímával együtt 3,12 méter magasak; teljes befogadóképességük 102 fő, a fix ülőhelyek száma 26. Kerekesszékkel a középső ajtóval szembeni peronrészen lehet utazni, a felhajtást mechanikus rámpa segíti.


A Mercedes-Benz Conecto autóbusz belső tere (fotó: Facebook – Magyarbusz Info)

A Mercedes-Benz Conecto önsúlya specifikációtól függően 10 780 – 11 019 kg, megengedett gördülő össztömege 19 000 kg.  A 2-2-2 ajtóképletű, teljes hosszban alacsonypadlós járművek (320 mm a belépő magasság) megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak.


A Mercedes-Benz Conecto autóbusz belső tere (fotó: Facebook – Magyarbusz Info)

A buszokat hathengeres, 7,7 literes, 299 lóerő (220 kW) maximális teljesítményű, 1200 Nm csúcsnyomatékú, Euro 6-os minősítésű Mercedes-Benz OM936 dízelmotorral (ugyanez az erőforrás található a Reform sorozat tagjaiban és a Citaro egyes változataiban is), és 6+1 fokozatú ZF EcoLife automata váltóval szerelték.


A Mercedes-Benz Conecto autóbusz vezetőfülkéje
(fotó: Facebook – Magyarbusz Info)

Műszaki kialakításuk tartalmazza a Daimler Buses típusaiban megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket.

az eredeti hír itt elérhető