Átadták a megújult óvodát és orvosi rendelőt Besenyőtelken

2019.04.17

Évek óta nagy figyelmet fordít Besenyőtelek önkormányzata a Bóbita Óvoda felújítására, 2013-ban napelemeket helyeztek el a tetőn, 2016-ban 16 milliót fordítottak a konyhára, most viszont egy nyertes, hazai és unós forrásból finanszírozott pályázatnak köszönhetően 40 milliót költhettek az intézményre. Ezt az épületet adták át csütörtökön.

A hat csoportos óvodában kicserélték a tetőszerkezetet, a nyílászárókat, homlokzatszigetelést kapott az épület, valamint új eszközöket is vásároltak a gyerekeknek.

Bozsik Csaba polgármester az átadón azt mondta: a település és a vidék csak úgy tud fennmaradni, ha gondoskodik a jövőről és fejleszti az intézményhálózatot, az infrastruktúrát. Ezen dolgozik a besenyőtelki önkormányzat is.

Óvoda és Egészségház átadó Besenyőtelken. Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert

A megújult intézményén kapuját minden nap 110 óvodás és 12 bölcsődés lépi át.

Sohasem volt még ilyen komoly családvédelem Magyarországon, mint most – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott. Az átadón emlékeztetett arra, a magyar kormánynak kiemelten fontos a családok védelme.

Óvoda és Egészségház átadó Besenyőtelken. Fotó: Nemes Róbert
. Fotó: Nemes Róbert

A családok támogatása azért fontos, hogy minél több gyerek szülessen, minél többen legyünk mi magyarok, ne a bevándorlást támogassuk, hanem a családokat, illetve a gyermekvállalást. Másik fontos törekvés a vidék támogatása. A vidék Magyarországa nélkül nincs sikeres magyar nemzet, ennek érdekében hozta létre a kormány a Magyar Falu Programot is– emelte ki a honatya.

A Magyar Falu Program célja, hogy minél több lehetőséget biztosítson a vidék a családok számára az otthonteremtés, a munkahelyek tekintetében- tette hozzá.

Óvoda és Egészségház átadó Besenyőtelken. Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert

Az óvoda után átadták szintén felújított 2. sz. orvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot. 20 millió forintból kicserélték a tetőszerkezetet, a nyílászárókat és hőszigetelést kapott az épület. További 5 millió forintból orvosi eszközöket vásároltak, valamint egy automata defibrillátort.

az eredeti hír itt elérhető