Kézilabda: Élvonalban a QHB-Eger

2023.04.30

Ajkán szerzett rendkívül fontos két pontot a QHB-Eger férfi kézilabda csapata, amely az NB I/B további eredményeitől függetlenül kiharcolta az NB I-be való feljutást.

Matematikailag is eldőlt, hogy Tóth Edmond legénysége legrosszabb esetben is csak második lehet, így már csak egy kérdést hagyott nyitva a hátralévő három találkozóra, miszerint bajnokként, vagy ezüstérmesként zárja az esztendőt. A nagy tét érezhető volt a mieink játékán, valamint a kiesés elkerüléséért ádáz küzdelmet folytató házigazdák is alaposan megnehezítették a dolgunkat. Voltunk háromgólos hátrányban is, a vezetést először az 53. percben tudtuk átvenni. Az utolsó pillanatig nyílt párharcban elérték kézilabdázóink azt, amiért utaztak a Bakonyba. Még ha vért izzadva is, de megcsináltuk. Jogot szereztünk az NB I-es indulásra, nagyon büszke vagyok a csapatra. Olyan ellenféllel szemben harcoltuk ki a győzelmet, amely az utolsó leheletéig küzdött, az utolsó öt percben sikerült a magunk javára fordítani az eredményt. Nem állunk meg, a cél a bajnokság megnyerése – nyilatkozta a találkozót követően Tóth Edmond vezetőedző. Az utolsó lépcsőfokot május 14-én a PLER-Budapest hazai legyőzésével teljesíthetjük, azon a találkozó már a bajnoki cím is zsebünkbe kerülhet. Előtte (jövő szombaton) még vár ránk egy százhalombattai fellépés. 

Férfi kézilabda NB I/B., 30. forduló
KK Ajka – QHB-Eger 22-24 (12-11)
Ajka 200 néző. Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.
QHB-Eger: Marczika – Lezák 2, KURUCZ 10, Kiss G., Kerezsi, SCHEKK 4, Száva 1. Csere: Ágoston (kapus), Rozner 1, Tóvizi 4, Döme, Vrhovina, Tóth K., Kepess 2 (2). Edző: Tóth Edmond
Kiállítások: 6 perc illetve 8 perc 
Hétméteresek: 4/2 illetve 3/2
Az eredmény alakulása: 2-1, 5-3, 7-6, 10-8, 13-12, 17-17, 21-21, 21-22

A játéknap további mérkőzései:
DEAC – PLER-Budapest 23-28
Szigetszentmiklósi KSK – Százhalombattai KE 33-33
Vecsés SE – ÓAM-Ózdi KC 31-31
Agrofeed ETO UNI Győr – Csépe Salgótarjáni SKC 36-28
Vasárnap:
Kecskeméti TE-Piroska szörp – Tatai AC
Szerda:
Optimum Solar-Békési FKC – OTP Bank-PICK Szeged U21
Május 16-án:
BFKA-Balatonfüred – BFKA-Veszprém

Agriasport
Fotó: Lénárt Márton

The post Kézilabda: Élvonalban a QHB-Eger first appeared on EgerHírek.

az eredeti hír itt elérhető