Még karácsony előtt kiutalják a januári családtámogatásokat

2017.12.13

Azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt és a gyermeknevelési támogatást is utalják karácsony előtt. Legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a posta december 15-én kezdi kézbesíteni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra – adta hírül az MTI.

Legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – mondta el példaként az államtitkár, hozzátette, az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is. Mint mondta, az ingyenes étkeztetést már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak a rászoruló gyerekeknek, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél.

az eredeti hír itt elérhető