Népszerű célpont Eger és Dubaj – év végén utazik a magyar

2017.12.14

A karácsonyi és szilveszteri utasforgalom kiemelkedőnek ígérkezik a hazai üdülésszervezők szerint, belföldön ártól és kategóriától függetlenül minden szálláshely megtelik – írta szerdai számában a Magyar Hírlap.

A cikkből kiderül, hogy sokan külföldre, például Dubajba utaznak az ünnepekre, de a magyarok jó része belföldi helyszínt választ.

A Szallas.hu adatai szerint a legnépszerűbb belföldi célpontok az év végi utazásokkor a fürdővárások, így például Eger, de említhetjük Hajdúszoboszlót, Gyulát, Szegedet, Zalakarost is. A három legkedveltebb külföldi célország Lengyelország, Románia és Szlovákia. A portálnál a legerősebb a két ünnep közötti időszak, ezt követi a szilveszter.

Az OTP Travelnél a szilveszter a legnépszerűbb év végi időszak, a külföldi úti célok közül idén újdonságként Izraelt és Dubajt említették, de népszerűek a csoportos hajóutak és a körutazások is. A belföldi utak esetében náluk is a fürdővárosok a legkeresettebbek.

Az Utazom.com csak külföldi üdüléseket közvetít, elsősorban néhánynapos, jellemzően buszos kulturális körutazásokat szerveznek az ünnepekkor, elsősorban szilveszter környékén.

További részletek a Magyar Hírlap cikkében.

az eredeti hír itt elérhető