Sportszereket kaptak a tarnabodi gyerekek

2017.12.14

Focilabdákat és hullahopp karikákat is kapott a tarnabodi Máltai Óvoda és Általános Iskola – program indult a fiatalok mozgásgazdag életmódjáért.
Foci-, kézi- és kosárlabdákat, ugrálóköteleket, futballkapukat és pulzusmérő órákat is tartalmaz az a sportszercsomag, amit a Magyar Diáksport Szövetség a kevésbé fejlett régiók 6 iskolájának juttat el decemberben és januárban egy európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében.

A tarnabodi Máltai Óvoda és Általános Iskola is részesült a sportszercsomagból december 13-án. Többek között 100 futball labdát, 40 db hullahoppkarikát és teniszlabdákat kapott az intézmény.

A projekt keretében felmérték az iskolai és az iskolán kívüli sportolási, és az ezekhez kacsolódó szakmai együttműködési lehetőségeket, valamint az infrastrukturális helyzetet. A helyzetértékelésre várhatóan 2018. május-júniusban kerül sor. Jövő év őszétől pedig már annak tesztelése következik, hogyan lehet hatékonyabb együttműködést kialakítani a családok és a sportolási lehetőséget biztosító szervezetek között.

az eredeti hír itt elérhető