Síugrósánc a Mártában: egykor bajnokságok helyszíne, ma elhagyatott mementó

2017.12.16

Az 1930-as évek elején épült Kékestető közelében az a síugrósánc, melyen számos síugró bajnokságot szerveztek. Aztán, a ’80-as évek végén a sánc magára maradt, fák nőtték be. De legalább szép róla a kilátás.

sokszinuvidek.24.hu azt írja, ugyan a sáncnál nem volt mindig elegendő hó, de rendszeresek voltak a versenyek,  mert összefogással a szorgos kezek gyakran összehordtak annyi havat, hogy “repülni lehessen”. A szellemvarosok.blog.hu bejegyzésére hivatkozva idézik fel azt a történetet, mely szerint 1959. január 11-én nemzetközi síugró versenyt rendeztek Mátraházán. A rossz hóviszonyok miatt a versenyzők az éppen ott táborozó vízilabda-válogatott segítségével hordták a havat a sáncra.

A sánc évek óta elhagyatott, vasszerkezete mementóként áll a Kékestető oldalában. Innen készített fotókat Feledi Gergely fotóriporter.

Fotó: sokszinuvidek.24.hu/Feledi Gergely – További fotókért klikk a képre

Kaptunk egy drónvideót is, igaz ez tavasszal készült, de jól látszik rajta az egykor szebb napokat megélt sportlétesítmény lassú pusztulása. A nem egészen 3 perces felvétel készítője a Drónvdeó60. Nézzétek!

az eredeti hír itt elérhető