Hol képzik a jövő kreatív szakembereit? Például Egerben!

2017.12.17

A hvg.hu sorra vette hazánk legfontosabb kreatív felsőoktatási intézményeit – és igen, az egri Vizuális Művészeti Intézet is a listán!

A legtöbb lehetőséget Budapest kínálja (ezen nem is lepődhetünk meg), de kiváló vidéki művészeti műhelyek is a diákok rendelkezésére állnak. Köztük az egri Vizuális Művészeti Intézet.

Az iskoláról ezt írja a hvg.hu:

Dr. Erőss István intézményvezető (Fotó: VMI)

A két és fél évszázados egri felsőoktatásnak közel hetven éve szerves része a művészeti oktatás. Az 1948-ban alapított tanszék arculatát a kilencvenes évek elejéig a rajztanárképzés határozta meg, de 1993-tól az oktatás specializálódott, és rajz-vizuális kommunikáció szakká alakulva immár teljes egészében a vizualitás köré szerveződött. A képzőművészeti tanszéken festő- és képgrafikusképzés, a média és dizájn tanszéken pedig elektrográfiai, képanimációs, tervezőgrafikai és webdizájnképzés folyik. A program keretében a hallgatók szilárd szakmai tudással bíró, a legújabb technikákat ismerő és alkalmazni tudó, a kortárs művészet kérdéseire érzékenyen reagáló alkotókká válhatnak.

Számos elismerés, rendezvény és felkérés jelzi, az egri iskola kiváló művészeti műhely. A Vizuális Művészeti Intézetvezetőjét, dr. Erőss Istvánt nevezték ki például a jövő évi koreai Geumgang Nature Art Biennale művészeti igazgatójának. Az oktatóval nyolc hallgató utazik ki asszisztensként a jövő nyáron kezdődő biennáléra.

Az iskolák teljes listája a hvg-n olvasható, a cikk eredetileg a HVG Extra Business 2016/3-as számában jelent meg.

az eredeti hír itt elérhető