Férfi kézilabda – Remek győzelem Orosházán

2017.12.18

Felszabadult játékkal, magabiztos győzelmet aratott az Eger SBS Eszterházy Orosházán. A mieink a színes támadójáték mellett ismét olyan védekezéssel és Richard Stochl révén olyan kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, amely a magyar mezőny nagy részének alaposan feladja a leckét. Szerdán már a Gyöngyös érkezik a Kemény Ferenc Sportcsarnokba.

A férfi NB I 14. fordulójának mérkőzésén:
Orosházi FKSE–Eger SBS Eszterházy 25–28 (9–12)

Vaskó Péter találatának köszönhetően egri góllal indult a találkozó, amelyre a hazaiak szélsője, Gyene Norbert hétméteresből válaszolt – olvasható a klub honlapján.

A folytatásban ismét a vendégek szereztek vezetést, az előnyük pedig egyre csak nőtt. Előbb 1–3, majd 3–8, a 24. percben pedig már 5–11-es állás szerepelt az eredményjelzőn. A félidő zárása előtt ugyan sikerült faragni hátrányából a házigazdáknak, de így is megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre Szabó Péterék.

A második játékrészben sem változott jelentősen a játék képe. Az orosháziak minden erőfeszítésük ellenére sem tudtak két gólnál közelebb férkőzni a vendégekhez. Az egriek sikeréhez ezúttal is kellő alapot szolgáltatott a kiváló védekezés, illetve a hetek óta ihletett formában védő Richard Stochl parádés teljesítménye. A színes támadójátékból szinte valamennyien kivették a részüket, így a játék minden elemében sikerült a viharsarkiak fölé nőni.

A meccs jegyzőkönyvét a klub honlapján megtekinthetitek.

az eredeti hír itt elérhető