Gyógyító cicák – Macskaház létesülhet Egerben

2017.12.20

Magyarországon, de talán Európában is egyedülálló módon elsőként Egerben kapna helyet ez a ház, ahol meghonosítanák a macskaterápiát, amivel gyerekeknek és időseknek egyaránt segítenének.

Gál Judit, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a Macskaárvaház Alapítvány azzal a kéréssel fordult a közgyűlés FIDESZ-frakciójához, hogy támogassák ezt az elképzelést.

– A Macskaárvaház Alapítvány számos szakembere, és egri aktivistái készen állnak arra, hogy Egerben dolgozzák ki a macskás gyógyító módszereket olyan részletességgel, amelynek nyomán azokat idős otthonokban, kórházakban, gyermekintézményekben is alkalmazni lehet.

Gál Judit – Fotó: Molnár Helga

A Macskaárvaház Alapítvány elkezdené macskaterápiás munkáját, amelyhez kiválasztják a megfelelő terápiás állatokat, 4-6 macskát, amely alapos orvosi vizsgálat után beköltözhet a terápiás helyiségbe – tette hozzá.

Hangsúlyozta, az Alapítvány önkéntesei minden esetben, önkéntes munka keretében, szabadidejükben, térítés mentesen végzik munkájukat, akár a helyiség rendben tartása, takarítása akár a terápiás munka esetén. Elhangzott, ugyanakkor fontosnak tartják egy egri óvoda pedagógus, pszichológus, és egy idős gondozó szakember felkérését a terápiás foglalkozásokon való részvételre.

– Az Alapítvány tervei szerint 2018. március 17.-én, a macskák védőszentje Szent Gertrúd napján a helyi, az országos és akár a nemzetközi média nyilvánossága elé állnának az elkészült egri macskaterápiás szobával, amely a maga nemében egyenlőre egyedül álló lenne a kontinensen – zárta gondolatait.

Borítókép: Nemes Róbert

az eredeti hír itt elérhető