Megújuló rendőrségi gépjárműpark – 55 új rendőrautó szolgál és véd megyénkben – videó

2017.12.20

Ebből 16 darabot városunk kapott, amelyeket Heves megye rendőrfőkapitánya adott át szerdán délelőtt az Érsekkertben.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság használatába december 20-án 55 darab szolgálati gépjármű került. Az Audi, a Volkswagen, a Skoda, Mercedes és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Czinege László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át Egerben.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Czinege László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány – Fotó: Nemes Róbert

Czinege László kiemelte, ilyen volumenű gépjármű cserére nem került még sor a magyar rendőrségnél, legalábbis Heves megyében biztosan nem.
– Jelenleg 55 gépjárművet cseréltünk le a rendőrség állományában, ez a különböző kapitányságokon igazodik az ottani gépjármű állományparkhoz.

Ennek megfelelően ez megyei szinten 5 gépjárművet, egri szinten 16 autót, a Gyöngyösi Rendőrkapitányságnál 12-őt, Hevesen 8-at, Hatvanon és Füzesabonyban 7-7 gépjárműcserét jelentett – fogalmazott.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 5,8 évről 2,5 évre csökkent. A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben – tájékoztatott a police.hu.

Fotó: Nemes Róbert

Kiemelték, a gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek. A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Nyitrai Zsolt és Czinege László – Fotó: Nemes Róbert

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta,  minél erősebb a rendőrség, annál nagyobb a közbiztonság.
– Köszönettel tartozunk a rendőri állománynak. Jelen pillanatban 2010-hez képest hét ezerrel több rendőr teljesít szolgálatot országszerte. A bűncselekmények száma csökken, a felderítések száma növekszik. Megyénk most 55 új rendőrségi gépjárművet kapott, emellett kiemelném a rendőri életpálya modellt is, hiszen három lépcsőben 2019-ig 50 százalékkal nő a rendőrségi dolgozók bére – jelentette ki.

az eredeti hír itt elérhető