Eger SBS Eszterházy: évzáró, tizenhét ponttal

2017.12.21

A bajnoki tabella ötödik helyén telel az Eger SBS Eszterházy a férfi NB I-ben. A B. Braun Gyöngyös elleni megyei rangadón a szép játék ugyan elmaradt, de a csúcsdísz felkerült az idén minden korábbinál fényesebben ragyogó karácsonyfára.

Vastaps és szűnni nem akaró ováció közepette zárta a 2017-es évet az Eger SBS Eszterházy. A megyei rangadóra is zsúfolásig megtelt a Kemény Ferenc Sportcsarnok lelátója, a szurkolók pedig ezúttal is fergeteges ünneplésben részesítették kedvenceiket.

Eger SBS Eszterházy–B. Braun Gyöngyös 25–21 (12–11)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 700 néző. V.: Bonifert, Oláh.

Eger: STOCHL – Lezák 2, Radojevics 2, Aflitulin 2 (2), PETRO 2, Szabó P. 2, Antl 2. Csere: Repóth (kapus), Dobó Zs. 3, Bajorhegyi 1, KISS G., Vasko 1, SZEPESI 3, Füzi 1, TAKÁCS 4 (2).
Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

A találkozó első félideje kiegyenlített küzdelmet hozott, egy gólnál nagyobb előnyre egyik együttesnek sem sikerült szert tenni. Eladott labdák, rengeteg technikai hiba adott okot a bosszúságra, sok esetben egymás hibáiból éltek a csapatok – írta a handballeger.hu

Fotó: Lénárt Márton

A szünet után két gyors hazai góllal pillanatok alatt háromgólosra duzzadt a különbség, majd a 39. percben már 18–13-as állás szerepelt az eredményjelzőn. Az egriek kiválóan sáfárkodtak az előnyükkel, amit egészen a mérkőzés végig jól tartottak. A gyöngyösiek igyekeztek tartani a lépést, az 54. percben sikerült ismét három gólra zárkózniuk (22–19), de erejükből többre már nem futotta.

 

az eredeti hír itt elérhető