Késelés: Anyját próbálta védeni a fiú, amikor apja nyakon szúrta

2017.12.21

Kilenc éven belül kis híján két közeli családtagjával is végzett az az 55 éves egri férfi, akivel szemben a Heves Megyei Főügyészség – szigorú büntetést indítványozva – vádat emelt.

A hvg adta hírül, hogy vádat emelt a Heves megyei főügyészség egy előzetes letartóztatásban ülő vádlott ellen. A férfi több mint 30 éven át élt házasságban, gyakran volt agresszív, 2008-ban pedig egy szóváltást követően egri lakásukon nyakon szúrta a feleségét. A Fővárosi Ítélőtábla ezért őt akkor jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A házasfelek ezután el is váltak, de a férfi – aki ebbe nem nyugodott bele – ígéretet tett arra, hogy változtat addigi életmódján, ezért 2017 tavaszán visszaköltözhetett korábbi párjához. Azonban 2017. június 10-én a vádlott egy újabb vita során ismét súlyosan bántalmazta volt feleségét, aki erre végleg megszakította a kapcsolatukat.

Június 17-én este a vádlott – több pohár bor elfogyasztása után – úgy döntött, hogy felkeresi az őt elhagyó asszonyt közös gyermekük egri lakásán. Gépkocsiba ült, mellyel ittasan a kérdéses ingatlanhoz hajtott, majd ott dörömbölni kezdett az ajtón. A zajra volt felesége nyitott ajtót, akit a vádlott rögtön arcon ütött, amitől a nő elesett. Ezt látva a szobából kisiető fiuk megpróbálta védeni az anyját, melynek során a földre teperte az apját, akit nyugtatni próbált, de kevés sikerrel, mivel amint elengedte, a férfi azonnal előkapta a bicskáját, és azzal többször megszúrta a fiát. A szúrások a mellkasán, az arcán és a nyakán érték a sértettet, aki megpróbált védekezni, de a kést csak akkor tudta elvenni a vádlottól, amikor az édesanyja is a segítségére sietett. Az így kialakult dulakodásban valamennyi résztvevő megsérült. A fiú mellkasi sérülése életveszélyes volt, míg nyaki sérülései akár halálos eredménnyel is járhattak volna, melynek elmaradása csak a véletlenen múlott.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének a kísérletével, könnyű testi sértés vétségével, továbbá magánlaksértés bűntettével, és mindezek mellett ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint a közügyek gyakorlásától és a járművezetéstől történő határozott idejű eltiltásra tett indítványt.

az eredeti hír itt elérhető