Szolgálati közlemény: óvatosan az erdőkben

2017.12.22

A tél megmutatta magát az elmúlt napokban, fehérré változott a táj, de karácsonyra enyhülés várható. Az Egererdő arra hívja fel a figyelmet, hogy az erdőt járva csúszós felületekkel számoljunk.

A karácsonyi ünnepek meghitt hangulata kötődik az otthon melegéhez, de tudjuk, hogy sokan vannak, akik ebben az időszakban is erdei sétákon, túrákon kirándulásokon töltődnek fel. Kérjük, vigyázzanak testi épségükre! A Mátrában és a Bükkben a fentebb fekvő területeken összefüggő hótakaróra lehet számítani, lejjebb foltokban megmaradhat a hó, aki a szabadba vágyik csúszós havas/sáros felületekre számítson – írja Facebook oldalán az Egererdő Erdészeti Zrt.

Az időjárás előrejelzések alapján az év végi ünnepek között enyhébb idő várható, így két erdei vasút vonalon is járnak majd a vonatok december 27. és 31. között. Mátravasút Gyöngyös és Mátrafüred között szállítja az utasokat. A délutáni „fényvonatok” különleges hangulatot teremtenek. A gyöngyösi állomáson a múzeum látogatható a vonatok közlekedéséhez kötve naponta 8:00 – 8:30, 10:00 – 10:30, 12:00 – 12:30. között. A múzeum karácsonyi hangulattal vár mindenkit és a belépés továbbra is ingyenes.

Szilvásváradon az erdei vasúttal utazók a Szalajka-völgyi végállomástól, a Gloriette-tisztástól új útvonalon közelíthetik meg az Istállós-kői-barlangot – az útvonal kitáblázva. Visszafelé érdemes megállni a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumban, amely december 26. és 31. között naponta 8.30-15.00 óráig várja az érdeklődőket, belépőjegy ellenében.

az eredeti hír itt elérhető