Egererdő: Több mint 8000 köbméter tűzifa a rászorulóknak

2017.12.24

A 2011 óta sikeresen működő szociális tűzifa programban az EGERERDŐ Zrt. idén 72 térségi önkormányzat rászoruló családjának biztosít tűzifát.

A Belügyminisztérium (BM) által meghirdetett pályázaton az 5000 fő alatti lakossal rendelkező önkormányzatok pályázhattak az idén 4 milliárd keretösszegre emelkedett támogatásra. A nyertes 2255 pályázó önkormányzatból közel 90 % a keménylombos tűzifát választotta a lágylombos tűzifa és a szén igénylés mellett. A nyertes önkormányzatok, a BM rendelete alapján, egy ellátott személyt legfeljebb 2 köbméter keménylombos tűzifával támogathatnak.

Az EGERERDŐ még októberben felvette a kapcsolatot a nyertes önkormányzatokkal, hogy mihamarabb és minél gördülékenyebben kiszolgálhassa az évről évre növekvő, jelenleg több mint 8000 köbméteres szociális tűzifa igényt. A társaság a térség hátrányos helyzetű településeit és lakosait ilyen módon is támogatja, hiszen a szociális tűzifát a piaci árnál kedvezőbben, nettó 15 ezer Ft/köbméteres áron szolgáltatja az önkormányzatoknak.

Az önkormányzatok igényei a 10 köbmétertől a közel 500 köbméteres mennyiségig változnak. Ezen több ezer köbméteres megrendelés kiszállítása is igen nagy feladat, melynek szervezésében a társaság segíti az önkormányzatokat, fuvarozó vállalkozóik bevonásával. A sikeres együttműködés eredményeképpen a kiszállítások közel 70%-ban teljesültek, így már több mint 2800 rászoruló család töltheti meleg otthonban az ünnepeket.

az eredeti hír itt elérhető