Átadták Mátraszentistvánban a négyszemélyes ülőliftet

2017.12.27

Hazai viszonylatban rendkívül jelentősnek mondható fejlesztést hajtottak végre a mátraszentisváni Síparkban. Szerda reggel a nagyközönség előtt is megnyitották az idén épített, új, négyszemélyes ülőliftet, amelyet a világ legismertebb gyártója, az osztrák Doppelmayr épített magyar szakemberek segítségével.

Az első olyan ülőlift kezdte meg a működését hazai sípályánkon, amely nem használtan került hozzánk. A “Panoráma” liftnek nevezett négyüléses 500 méter hosszan szállíthatja majd utasait, az alsó és a felső állomások közötti 150 méteres szintkülönbségű szakaszon. A korábbi húzóliftekkel összehasonlítva a kapacitásban lesz nagy változás, az új lift óránként akár 2200 főt is szállíthat – olvasható a sielok.hu oldalán.

Fotó: sielok.hu

A könnyebb beszállást gyorsítószalag segíti az alsó állomáson. Az üléseken biztonságosabban utazhatnak majd a kisebbek, a gyermekeket kiesés elleni védelem óvja majd. A négyévszakos kihasználtságra gondolva, nyáron a székeken babakocsikat és kerékpárokat is lehet szállítani.

Ahhoz, hogy az új lift helyett milyen újdonság épült még, és mennyi a beruházás összege, kattintsatok a sielok.hu oldalra!

az eredeti hír itt elérhető