Balesetek, új éttermek, neves üzletláncok és az Eger Advent – ezt olvastátok a legtöbben 2017-ben

2017.12.31

Idén is zajlott az élet városunkban, a számos közéleti és kék hír mellett az extrém időjárás és a személyes történetek is felkeltették az érdeklődéseteket.

Ha eltelik egy év, megállunk és összegzünk. Megtettük ezt most mi is, így nézzétek meg az EgerHírek 2017 legolvasottabb írásait témakörökre lebontva.

Programok

Egy-egy helyi program részletes leírása szinte futótűzként terjedt köztetek, számos megosztással és lájkkal fejeztétek ki tetszéseket. Gyakran ismerőseitek nevét kommentelve tudattátok velünk, hogy érdeklődtök az események iránt.

Az Eger Advent 2017 számos új látványosságot, családi és zenei programot, gasztro-, és kézműves kínálatot nyújtott a városlakóknak és a turistáknak egyaránt, az idei programokat nagyon sokan olvastátok.

Fotó: Nemes Róbert

Az Egri Bikavér Ünnepért is rajongtatok júliusban, ahol számos egri borász kiváló borokat, a város legjobb éttermei pedig az italokkal harmonizáló ételeket kínáltak az érdeklődőknek.

Augusztus végén rendezték meg az első egerszalóki Showdomb Fesztivált, ahol egymásnak adták a mikrofont a híresebbnél híresebb előadók. A részletes programra rengetegen voltatok kíváncsiak.

Közélet

Rengeteg közéleti hírről beszámoltunk, nézzétek meg, melyek voltak azok, amelyeket a legtöbben elolvastatok.

Központi téma volt az M25-ös autóút építése.  Ezzel kapcsolatos cikkek közül leginkább a Mezőkövesd és Andornaktálya közötti forgalom változásra voltatok kíváncsiak.

Megtaláltuk Linczer Csillát, aki nőként áll helyt egy inkább férfiak által uralt munkakörben. Szeptember elejétől dolgozik buszsofőrként a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, jelenleg Verpelét környéki falvakban helyettesít, valamint nektek is bemutatkozott.

A kormány mögött: Linczer Csilla – Fotó: Nemes Róbert

A 41 éves, palesztin származású Dr. Jada Suhail 22 éve él hazánkban és 8 éve költözött városunkba. Öt gyermek édesapja és vele találkozhattok, ha bajba jutottatok és a sürgősségire kerültök. A doktorról készült írásunkat és minden bizonnyal őt is nagyon szerettétek.

Bulvár

Bulvár híreink nem csak a celebek köré épültek, hiszen sokszor kis emberek nagy történetei, valamint nem mindennapi emberek voltak a középpontban.

Olvashattatok Melindáról, aki hét évig dolgozott vendégmunkásként Angliában, majd hazaköltözött és Egerben nyitott halsütödét a félretett pénzéből.

Fantasztikus kép a belvárosból – Archív Fotó: Nemes Róbert

Rengetegen voltatok kíváncsiak arra a cikkünkre, amely február elején született egy nagy havazás következtében. Ekkor sífutásra is alkalmas volt a Széchenyi utca.

Nagy kedvenceitek voltak idén szeptemberben a jókedvű kukássrások, akikkel a videón túl interjút is készítettünk.

Valamint állatos híreink is sokatokat vonzottak, biztosan emlékeztek még arra, amikor hírül adtuk, hogy szeptember utolsó napján medvét kaptak lencsevégre a Heves megyei Istenmezején.

Villogó

Mondani sem kell, a legolvasottabb anyagaink balesetekhez, tragédiákhoz köthetőek. Persze, ha leszakadt az ég, azt sem hagytátok szó nélkül.

Szeptember elején halálos baleset történt Eger és Szarvaskő között, ahol egy kisteherautó és egy személygépjármű karambolozott.

Sajnos hasonló következményekkel járt az Eger és Kerecsend közötti baleset, ahol egy férfi vesztette életét december elején.

Ugyanebben a hónapban a Tetemvár úton gázoltak halálra egy 43 éves nőt.

Fotó: Agriatv Facebook oldala

Egy júniusi keddi napon pedig hatalmas vihar csapott le ránk, amikor kidőlt fákhoz, vízbetörésekhez, beázásokhoz és villámcsapásokhoz riasztották a tűzoltókat. A Csíky utca medencévé alakult, ahogy az Érsek utca, de szinte nem volt a városnak olyan pontja, ahol ne okozott volna problémát az égi áldás.

Közzétette: Háger Gergő – 2017. június 6.

Gazdaság

Jó néhány gazdasági hírünk is született. Ezek között szerepelnek az új éttermek és üzletláncok nyitásai is. Idézzétek fel, melyek voltak ezek.

Csernus Imre október nyitotta meg Egeben kávézóját, a Depressot. Körbenéztünk, milyen lett a hely.

Világmárkák is megtalálták otthonukat városunkban, mint például a Burger King vagy Tally Weijl. De titeket leginkább a Decathlon és a H&M nyitása érdekelt.

Néhány új étterem is megnyílt nálunk, de volt olyan, amelyik megújult. Ezeket is megmutattuk nektek. Ilyen volt a Harmónia bisztró, ami még februárban, a Szvorényi utcában nyílt.

Márciusban nyitott újra a tradícionális Fehérszarvas Étterem. A változásokról Kozák István üzemeltető beszélt.

Gyönyörű lett – Fotó: Nemes Róbert

Buli a szájban – megnyitott a Trifla Ivó és Konyha, méghozzá október közepén. A Széchenyi utcában nyílt étteremben változatos étlappal, tradicionális ételekkel és izgalmas ízkombinációkkal találkozhattok.

December közepén pedig egy új és különleges vendéglátóval bővült Eger gasztronómiai palettája, ugyanis kinyitott a Bistro Hisztéria nevű tésztázó a Tesco üzletsorai között.

Kult

Díjak, kitüntetések és látványos kiállítások. A kult rovatunk is népszerű volt köreitekben.

Idén augusztus 20-a alkalmából, arról olvashattatok nálunk, kik azok az egri polgárok, akik városi kitüntetésben és elismerésben részesültek.

Archív Fotó: Nemes Róbert

Valamint egy interaktív és digitális eszközöket is felvonultató kiállítást is láthattatok a Dobó téren, amelyet egy óriási gömbsátorban volt.

Persze ezeken kívül sok írás született még az EgerHíreken 2017-ben.

Köszönjük az egész éves figyelmet, a megosztásokat, likeokat, dicséretet és kritikát egyaránt.

Tartsatok velünk 2018-ban is!

az eredeti hír itt elérhető