Íme 2017 hősei: Helga és Radojevics

2017.12.31

Az egyikük a strandon, másikuk az Érsekkertben mentett meg egy életet. Idézzük fel hőstetteiket!

Géczi Helga, az Eger Termál Kft. 24 éves úszómestere július elején élesztett újra egy négyéves kisfiút. Akkor részletesen elmesélte az EgerHíreknek, miként történt az eset.
–  Az elsősegély dobozzal odafutottam, ahol egy kisfiú feküdt a medence partján. Amint felé álltam, láttam, hogy teljesen lila a szája. Észleltem, hogy nincs légzése, keringése, ezért azonnal elkezdtem a kompressziót. Jó pár nyomás után elkezdett hányni, de még mindig nem volt eszméleténél, valamint szörcsögő hangot adott ki. Ezért visszafektettem a hátára és folytattam a kompressziót – mesélte a lány.

Helga nem először mentett életet – Fotó: Nemes Róbert

Hozzátette, mire kiértek a mentők, Gergő szerencsére már rendesen lélegzett és eszméleténél volt.

További részleteket korábbi cikkünkben találtok.

A másik hőstettet Igor Radojevics, a férfi kézilabda csapat tagja vitte véghez. Ahogy december elején beszámoltunk róla, a csapat montenegrói játékosa az Érsekkertben hazafelé sétálva arra lett figyelmes, hogy egy férfi egy kisgyermek társaságában a patak peremén a kacsákat eteti, miközben megcsúszik, és fejét beütve eszméletlenül a jéghideg vízbe zuhan.

Igor Radojevics – Fotó: Eger SBS Eszterházy

Igor azonnal a patakban magatehetetlenül fekvő sérült segítségére sietett, majd nagy erőfeszítések árán a teljesen átázott embert a partra vonszolta. A mentők kiérkezéséig a kétségbeesett gyermeket nyugtatva, a továbbra is eszméletlen, nyílt sebbel fekvő sérültet elsősegélynyújtásban részesítette.

Ők voltak 2017 legnagyobb egri hősei, hálás köszönet nekik!

az eredeti hír itt elérhető