Macskaárvaház: Kápolna Kápolnán, a macskák védőszentjének

2017.12.31

A Macskaárvaház Alapítvány tervei szerint egy olyan épületet hoz létre, amely lelki, terápiás központ, egyben hagyományos vallási kegyhely. A bántalmazott állatokat segítő szervezet arca, önkéntese Kiss Norbi.

A 24.hu írta meg az állatvédő szervezet nem mindennapi terveit, mely szerint a Szent Gertrúdról, a macskák védőszentjéről elnevezett kápolna minden nap, éjjel-nappal nyitva lesz, bárki látogathatja, imádkozhat vagy meditálhat benne.Mint ismert, a magánemberek adományából és önkéntes munkájából fenntartott Macskaárvaház Alapítvány tavaly alakított ki egy épületet az állatmenhely számára a település régi futballpályáján. Vállalták azt a nem könnyű feladatot, hogy mentik a legrosszabb sorsú, megkínzott, kidobott vagy megmérgezett állatokat.

Jó szívvel, adománytokkal érkeztek a keris diákok (archív fotó: Nemes Róbert)

E feladathoz minden segítség jól jön, legutóbb például egri diákokra lehettünk büszkék: az egri kereskedelmi iskola diákjai a karácsony szellemében a kápolnai macskamenhely számára rengeteg macskaalmot és cicaeledelt gyűjtöttek össze.

A szervezet arca, önkéntese és egyik kuratóriumi tagja Kiss Norbert autóversenyző, hatszoros magyar bajnok és Kamion Eb-győztes. Az állatvédelem ügyéért elkötelezettek Szent Gertrúd-díjjal ismerik el, idén Horváth László fideszes országgyűlési képviselő, Kovács Attila egri vállalkozó és a Régi Autók Egri Egyesülete kapta a díjat. 

A Macskaárvaház Alapítvány templomépítő tervét támogatják Eger és Gyöngyös állatvédő aktivistái, akikhez csatlakozott Kápolna polgármestere, Berecz Kálmán is. A kápolna teteje napelemes cseréppel készül majd, és mindig el lesz étel, víz a környék macskái számára, a tervek szerint nyáron szabadtéri szemináriumok lesznek majd a kápolna környezetében többek között az állatvédelemről, a macskák kultúrtörténetéről.

az eredeti hír itt elérhető