Vigyázzunk a kutyákra! De ha kell, segít a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

2017.12.31

Ami sokaknak öröm és szórakozás, az a legtöbb állatnak rémálom. A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet célja, segíteni a bajba jutott kutyáknak.

Ne hagyjuk magára az állatot szilveszter éjjelén, és lehetőség szerint engedjük be a lakásba, vagy legalábbis zárt kinti helyiségbe (garázsba vagy melléképületbe). Fontos, hogy felülről is zárt helyetválasszunk, mert a megrémült állat félelmében képes akár két méteres kerítésen is átmászni vagy átugrani. Némileg megnyugtatóan hat a kutyára, ha érzi a gazda közelségét, ezért is jó magunk közelében tartani.

A kutya nyakán minden esetben legyen nyakörv, rajta a gazda címe, telefonszáma. Ha már a korábbi években is problémás volt a szilveszter éjszaka átvészelése, érdemes jó előre konzultálni az állatorvosunkkal, aki szükség esetén levegőbe porlasztható nyugtató feromonnal, vagy súlyosabb esetben nyugtatóval is elláthat bennünket.

Ha mégis megtörténik a baj és kedvencünk világnak szalad a petárdák miatt, segíthet a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, a Facebook csoport itt található, és az alábbi telefonszám hívható +36 (30) 272-4073.

Az idei lesz a negyedik szilveszter, hogy önkéntesek megszervezik a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet, aminek a célja a szilveszterkor és utána elkóborló kutyák és cicák hazajuttatása. Tavaly több mint 600 kutyáról érkezett bejelentés az ügyelethez. Reméljük, idén gondosabban vigyázunk kedvenceinkre.

az eredeti hír itt elérhető