Sakk – Gledura veretlenül a negyedik helyen

2018.01.02

Közel 15 éves várakozás után újra kiemelkedően magas színvonalú nemzetközi körversenyt rendeztek Budapesten Dr. Hetényi Géza sakkozó és támogató emlékére.

Óbudán az általa létrehozott sakkteremben 2 csoportban küzdöttek egymással a versenyzők – írja az Agriasport. Hazai éljátékosok mellett más nemzetek válogatott játékosait (Berkes Ferenc, Gledura Benjámin, Márkus Róbert, Vajda Levente, Bánusz Tamás és Christian Bauer) is felvonultató versenyen a játékosok élő-átlaga az „Elite” csoportban 2600 Élő pont míg a „Challanger” csoportban 2450 Élő pont volt.

Az egri nagymester 9 partijából nyolc végződött döntetlennel. Az egyetlen győzelmet a szerb Indjics ellen aratta a negyedik helyen kiemelt Gledura.

Az utolsó fordulóban a végső győztes Bánusz Tamás ellen 23 lépés után osztoztak meg a pontokon. A szilveszteri ünnepeket Stokholmban töltötte Gledura Benjamin és a január 5-ig tartó 47. Rilton Cup nemzetközi mesterversenyen képviseli a magyar színeket.

Az első négy fordulót követően a 126 fős mezőnyben hetes holtversenyben 3,5 ponttal az élen áll az egriek versenyzője. Legyőzte a svéd Furhoffot, az orosz Nesterovot, és a holland Leenhoutsot. Döntetlennel zárt az indiai Praggnanandhaa ellenében. Az ötödik fordulóban az indiai Aravindth ellen sötéttel szerzett fél pontot, így tartja helyét az élmezőnyben.

Dr. Hetényi Géza Memorial, A-kategória
A verseny végeredménye:
1. Bánusz Tamas (magyar) 6.0 pont
2. Aczél Gergely (magyar) 6.0
3. Berkes Ferenc (magyar) 5.5
4. Gledura Benjamin 5.0 (magyar, 1 győzelem, 8 döntetlen)
5. Markus Robert (szerb) 4.5
6. Indjics Aleksandar (szerb) 4,5
7. Vajda Levente (magyar) 4.0
8. Medvegy Zoltán (magyar) 3,5
9. Bauer Christian (francia) 3.0
10. Ruck Róbert (magyar) 3.0.

az eredeti hír itt elérhető