Libegő épülhet Szilvásváradon

2018.01.05

Évtizedes terveket ­porolnak le a településen, bíznak abban­, hogy libegő épülhet a Millenniumi kilátóhoz.

Szilvásváradon ismét tervek születnek libegő létesítésére – olvasható a heol.hu oldalon. Szaniszló László, a település polgármestere a portálnak elmondta, 2001-ben már a megvalósítás kapujában állt a terv, de pénzhiány miatt mégsem épült meg a Kalapat-hegy tetejére vezető attrakció.

– Tizenhat éve a Magyar Turizmus­ Zrt. készített előzetes hatástanulmányt, és beszereztek minden előzetes szakhatósági hozzájárulást. Most ezeket a régi terveket poroltuk le, s aktualizáltuk. Szilvásvárad egy újabb attrakcióval bővülne, a Szalajka-völgy kicsit tehermentesülne, a turisták egészen a Kalapat kilátóig fölmehetnének – elevenítette föl a történéseket Szaniszló László.

A libegő a Fedeles lovarda és a sípálya fölött indulna, s végig a gerinc mentén haladva csodálhatnák a kilátást a turisták.

Nagy Júlia, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) turisztikai brand menedzsere szerint a libegő önálló attrakcióként jelentősen hozzájárulna Szilvásvárad vonzerejének a további növeléséhez és a településpozicionáláshoz. Milliárdos­ beruházásról ­lenne szó, a költségekkel kapcsolatban konkrétumot csak részletes megvalósíthatósági elemzések alapján lehet mondani, a tervezés még tart.

További részletek: heol.hu

Borítókép: bkk.hu

az eredeti hír itt elérhető