Hazavitte az iskolai hűtőt, mosógépet, porszívót egy egri tanár. Jutalom járt érte, nem büntetés.

2018.01.07

Úgy tűnik, büntetés helyett jutalom jár az Egri Szakképzési Centrumban azért, ha egy pedagógus visszaél a rábízott műszaki cikkekkel. 

Még 2012-ben nyert pályázati úton műszaki cikkeket a centrumhoz tartozó Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola. Az eszközök felügyeletével egy pedagógust bíztak meg, aki éveken át otthonában használta az iskola pályázaton elnyert értékes berendezéseket – írta meg a Magyar Nemzet. A műszaki cikkeket éveken át nem látták az iskolában, ennek ellenére a leltári jegyzékben mindig úgy szerepeltek, mintha meglennének, a tanár pedig mindig igazán leleményes módon magyarázta meg, hogy miért nem hozzáférhetők a holmik. A mosógép például azért, mert vízköves az ajtaja,  a hűtő pedig függöny mögött volt.

Végül 2016 októberében aztán keresni kezdték az eszközöket, a pedagógus aznap este teherautóval szállította vissza a berendezéseket – végül elismerte, hogy az otthonában voltak a gépek. Büntetésül áthelyezték egy másik tanintézménybe, de ez volt a legrosszabb ami történt vele, mert nem sokkal később 200 ezer forint jutalmat kapott az igazgatótól Erzsébet-utalványban a központ igazgatójától, Fábri Eufrozinától.

A Magyar Nemzet kereste a tanárt, a centrum igazgatóját, de nem kommentálták az ügyet, ahogyan a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal sem. A válaszadást a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium tiltotta meg.

Az egri pedagógusok megdöbbenéssel fogadták a jutalmazás hírét. Nem véletlenül: a Klebelsberg Központhoz tartozó intézményekben ugyanis egy fillér jutalom sem járt.

Illusztráció: Pixabay/jarmoluk

az eredeti hír itt elérhető