Így változnak a diákhitel szabályai

2018.01.08

A diákhitellel kapcsolatban is számos változás lét életbe – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

A képzési díj kiegyenlítésére fordítható diákhitel2 már október óta kamatmentes, február 1-jétől pedig az eddigi havi legfeljebb 50 ezer forintról 70 ezer forintra emelik a szabad felhasználású diákhitel1 esetében felvehető összeget – írja az eduline.hu.

Emellett a fél- vagy egyéves külföldi tanulmányokban, például Erasmus-ösztöndíjban részt vevőknek arra is biztosítanak lehetőséget, hogy a diákhitel1 összegének kétszeresét, azaz akár 140 ezer forintot vegyenek fel havonta.

Az igénylés korhatárát mindkét diákhiteltípus esetében a jelenlegi 40-ről 45 évre emelik, és a diákhitel1 törlesztését bevonják az adó- és járulékmentes cafeteriajuttatások körébe – fűzte hozzá.

Szólt arról is, hogy január 1-jétől a diákhitellel rendelkező nők esetében az első gyermek születésénél három évre felfüggesztik a tartozás törlesztését, a második gyereknél el is engedik a tartozás felét, míg a harmadik gyerek esetében teljes mértékben elengedik a tartozást.

az eredeti hír itt elérhető