Épülhet az új kerékpárút Eger és Egerszalók között

2018.01.09

Heves megyében, illetve Eger és térségében is tovább bővül a kerékpárút-hálózat. A kormány döntése szerint idén az ország 11 szakaszán összesen 67,5 kilométernyi új kerékpárút épülhet meg. Végre elkészülhet az új szakasz Eger és Egerszalók között is.

Ahogy azt korábban megírtuk, újabb kerékpárutak építéséről döntött a kormány, a külterületi mintegy 1100 kilométernyi magyarországi kerékpárút-hálózat üzemeltetését pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el a jövőben.

Heves megyében két hiányzó szakasz épülhet meg, Hatvan-Apc, és Eger-Egerszalók között.

A fejlesztések következtében Eger-Egerszalók között épülhet új út a bringások számára. A beruházással a helyiek régi álma teljesülhet, emellett az új szakasz tovább növelheti a környék idegenforgalmi vonzerejét – tájékoztatott Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Az Eger és Egerszalók között megvalósuló út hossza 4,7 kilométer, bekerülési költsége pedig meghaladja a 307 millió forintot. Az érintett szakasz része lesz a Kerékpárral a Bükkön át, illetve a földrészt átszelő Eurovelo 2 hálózatnak is.

Mint ismert: idén tavasszal elkezdődik a Poroszló és Tiszafüred közötti szakasz építése. A 9 kilométeres szakasz lehetővé teszi, hogy körbe biciklizzük az egész Tisza-tavat, mindez pedig fellendíti a helyi kerékpáros turizmust.

A tervek szerint a közbeszerzések után indulhat az építkezés, a 2019-es nyári szezonra már használni lehet az új kerékpárutakat.

Borítókép: kadarka.net

az eredeti hír itt elérhető