Újabb támogatásokra pályázhatnak a kis- és középvállalkozók

2018.01.11

Újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett meg a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium. A munkahelyteremtő támogatás mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet.

A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, melynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatásként kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként további 500 ezer forint, illetve amennyiben az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső személy felvételét vállalják a pályázók, új munkahelyenként további 800 ezer forint támogatást kaphatnak.

Február 9-e a határidő

Az említett két kiegészítő támogatáson felül a pályázók, ha kedvezményezett járásban vagy településen hajtják végre  a beruházást, akkor új munkahelyenként még további 400 ezer forint támogatást kaphatnak, a vállalatok akár 2,7 millió Ft összegű támogatásban is részesülhetnek. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásravagy bérleti díjakra is fordíthatják.

A munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti az érintett térségben.

A pályázat és mellékletei a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához nyújtható be kizárólag postai úton legkésőbb február 9-ig. Klikk a részletekért (.pdf), illetve a pályázati anyagért (.pdf).

az eredeti hír itt elérhető