Férfi vízilabda – Felhozó meccs lehet az Alphen elleni BL-csata

2018.01.12

Szombaton Bajnokok Ligája mérkőzéssel kezdi a 2018-as esztendőt a ZF-Eger férfi vízilabda csapata. A Bitskey Uszodában 18 óra 30 perctől esedékes Alphen elleni ütközet minden bizonnyal egyoldalú küzdelmet hoz majd.

A holland bajnok nem képvisel azonos szintet a mi csapatunkkal, még akkor sem, ha a ZF-Eger nem a legjobb formának örvend manapság – írja az Agriasport.

Az év vége nem a mi elképzeléseink szerint alakult. A csalódással felérő Magyar Kupa bronzérmet követően a német Spandau vendégeként maradtunk alul a BL-ben, az esztendő zárásaként pedig a Szolnok is legyőzött bennünket a Tippmix Szuper Kupáért zajló összecsapáson. Remélhetően az ünnepi szünet jó hatással lesz játékosainkra, és rátalálnak a helyes útra. Ehhez jó alapot adhat az Alphen legyőzése.

A legrangosabb kontinentális sorozat csoportkörében jelenleg csak az ötödik helyen áll Dabrowski Norbert legénysége, tehát nincs továbbjutást jelentő pozícióban. Minden szempontból hasznos lehet a szombati párharc, melyen kötelező megszerezniük a három pontot pólósainknak. ű

Ami a csoport további összecsapásait illeti: a Pro Recco – Sabadell párharc kimenetele nem lehet kérdés. A Steaua meglepetés győzelme a Spandau ellen sokat érhetne az Egernek. Ha a címvédő Szolnok megszerzi a három pontot Herceg Noviban, akkor továbbjutó helyhez segítené együttesünket.

Bajnokok Ligája, B-csoport, 6. forduló
Bitskey Uszoda, 2018.01.13. (szombat) 18 óra 30 perc
ZF-Eger – AZC Alphen

az eredeti hír itt elérhető