Nyitrai Zsolt: elindult az ez évi szociális ágazati konzultáció

2018.01.12

A szociális vezetőképzés elindítása és a továbbképzési rendszer átalakítása a fő témája a szociális ágazati konzultációnak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Nyitrai Zsolt elmondta: a szociális vezetőképzés újdonság, így az ágazatban dolgozó vezetők számára teljesen új, korszerű tudásátadást fog jelenteni. A képzések interaktívak lesznek, leginkább a készségfejlesztést helyezik előtérbe – tette hozzá.

A helyettes államtitkár szólt arról, hogy 2018 a továbbképzési rendszerben is változásokat hoz, a korábbi rendszerhez képest újdonságot jelent a továbbképzések differenciáltsága, a kötelező munkakörhöz kötött képzések mellett megjelennek a választható minősített képzések is – írja az MTI.

Archív Fotó: Nemes Róbert

Az ingyenes képzéseket több helyszínen tartják. Regisztrálni a Semmelweis Egyetem honlapján lehet. A csütörtöki megnyitó középpontjában a fogyatékosságügy állt. Győrött az idősellátás, Szegeden a foglalkoztatottság, Miskolcon az addiktológia, Szekszárdon a gyermekvédelem, Nyíregyházán a hajléktalan-ellátás lesz a téma – részletezte.

Hozzátette: a konzultáció február 22-én zárul Budapesten.

az eredeti hír itt elérhető