Az egri Böjt Gergő is szerepel a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjei között

2018.01.13

A Magyar Borok Bálján 2006 óta tartó hagyomány a Gál Tibor Emlékdíj átadása. Az egri borász személye azért szolgálhat inspirációként valamennyi ma dolgozó borász számára, mert azon túl, hogy modern kori magyar bortörténetben kulcsszerepet töltött be, nemzetközi szinten is sikeresnek számít, nevét a mai napig jegyzi a külföldi szakirodalom. 

Négy évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy az eddigi hagyományainkból táplálkozva megújítják a Gál Tibor Emlékdíjat. Ifjabb Gál Tiborral és családjával egyeztetve úgy gondolták, hogy a Magyar Borok Bálján átadásra kerülő díj akkor válik valóban értékteremtővé, ha általa a már országosan ismert borászok mellett új nevekkel találkozik a hazai borszerető közönség.

2014-től ezért a Gál Tibor Emlékdíjat az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja.

Az Egri Borvidékről Lőrincz György, a 2008-as Borászok Borásza és a 2009-es Év Bortermelője jelölte Böjt Gergőt.

Ezekkel a szavakkal indította útnak:
– Böjt Pincészet az utóbbi években piacra került igényes és izgalmas boraival szinte berobbant a köztudatba. Fontos és meghatározó termelőjévé vált az Egri Borvidéknek. Gergő igen képzett, elhivatott szakember, aki állhatatos, figyelmes és jóra törekvő munkájával már ilyen fiatalon igazi példa a magyarországi bortermelésben – írja.

Szavazni itt tudtok, legyen Böjt Gergő a díjazott.

Fotó: Böjt Gergő Facebook oldala

az eredeti hír itt elérhető