Férfi vízilabda: közte tízzel vertük a hollandokat

2018.01.14

A viszonylag “szerényebbre” sikeredett első negyed ellenére sem borult a papírforma, nagyon magabiztos ZF-Eger sikerrel kezdődött 2018 a Bajnokok Ligájában.

ZF-Eger – AZC Alphen (holland)

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 6. forduló
15–4 (2–1, 5–1, 4–0, 4–2)
Eger, Bitskey-uszoda, 1300 néző.

V.: Radicevic (horvát), Sztanojevics (szerb).
LEN-Delegátus: Tulga (török).
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Csucskovics, Rasovics 2, Hosnyánszky 2, Hárai 2, Vlahopulosz 4. Cs.: Angyal, Avramovics, Decker Á., Kovács Gergő 2, Bedő 3. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

A ZF-Eger idei első ellenfelét az AZC Alphen gárdája jelentette. A tétet pedig nem más, mint a Bajnokok Ligája B-csoportjának újabb három pontja, amire a tabella aktuális állása miatt komoly szüksége is volt a házigazdának. Ehhez képest elég nehezen akart beindulni a gépezet, mert sem az első ötméteresből, sem pedig az első emberelőnyből nem tudta megszerezni a vezetést a hazai csapat. Az első találatra öt percet kellett várni: Angelosz Vlahopulosz egy lóba után a szinte üresen maradt kapuba bombázott. Robbant is az uszoda a gólörömtől, aztán fél perccel később a bosszúságtól, ami a másik tízes sapkában játszó Andreas Miralis kapufás lövésének szólt – részletezte a mérkőzést Fenyves Balázs az egrivizilabda.hu oldalon.

Fotó: Lénárt Márton

Kissé gyengécskére sikeredett az első negyed a támadójátékot illetően, de legalább sikerült előnnyel zárni. Megrázta magát Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, két perccel pedig a félidő vége előtt már 6–1-re húzott el. Ekkor már Angelosz Vlahopulosz mesterhármasnál tartott, Hárai Balázs pedig a tőle megszokott fantasztikus csavarral növelte a vezetés mértékét. A harmadik játékrész aztán ugyanott folytatódott, ahol az előző véget ért, egri gólparádéval, majd az utolsó minutumban csak összejött a közte tíz, köszönhetően Kovács Gergő második góljának.

A vége egyébként 15–4 lett, ami az idei Bajnokok Ligája-szezon harmadik egri sikerét jelentette.

További részletek az egrivizilabda.hu oldalon, ide kattintva.

az eredeti hír itt elérhető