ZF-Eger: harmadjára is sikerült legyőzni a Tisza-partiakat

2018.01.14

Harmadjára is legyőzte szegedi ellenfelét a ZF-Eger női együttese. A csapat első 2018-as bajnokiján a Bitskey uszodában szurkolhattunk vízilabdás lányainknak.

ZF-Eger – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash

OB I., nők, 13. forduló
12–9 (5–1, 2–3, 3–2, 2–3)
Eger, Bitskey uszoda, 250 néző.
V.: Fodor R., Füzesi Zs.

ZF-EGER: Horváth A. – Kékesi 1, Molnár D., Szilágyi Sz., Somhegyi 2, Games 1, Tóth Cs. 4. Cs.: Ráski 1, Miklós R. 3, Kocsis Sz., Szűcs P., Libercz
Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter 

A Szegedi Tudományegyetem elleni összecsapáson feltétlen a mieink számítottak esélyesnek, hiszen ősszel az alapszakaszban, és a Magyar Kupa-selejtezőjében is nyertesen jöttek ki a párharcból. Már a találkozó legelején remek iramot diktáltak a hazaiak és rögtön el is húztak 3–0-ra. Ugyan Lengyel Dominika szépíteni tudott, de ezt követően ismét két egri gólnak tapsolhattunk. Az első kisszünet pillanatában tehát már néggyel vezetett a házigazda, ami tényleg kiváló startnak tekinthető – részletezte a egrivizilabda.hu.

Fotó: Lénárt Márton

Tóth Csenge második találatával már 6–2-őt mutatott az eredményjelző, aztán kicsit izgulósabbá vált a csata, hiszen sorozatban két vendég gólt jegyezhettünk fel (6–4). Tóth Csenge, a nyáron Szentesről érkező utánpótlás válogatott kiválóság gyorsan össze is hozta saját magának a mesterhármast, csapatának pedig újból a közte hármat. A nagyszünetig pedig már nem is változott az eredmény.

A térfélcserét követő első felvonás is jól kezdődött, hamar visszaállt a korábbi legnagyobb különbség, és gyakorlatilag folyamatosan három-négy gól között ingáztak a felek. Egészen addig, amíg egy megúszás végén Somhegyi Noémi nem szerezte meg csapata tizedik találatát (10–5), ezzel alakult ki ugyanis az addigi legnagyobb differencia.

Kényelmes helyzetben kezdődhetett a befejező negyed, ám ezt a játékrészt megint a vendégek kezdték jobban, Nikki-Marie Bell jóvoltából pedig megint „csak” háromgólos különbségnél tartottunk. Ennél közelebb mégsem sikerült férkőzniük a szegedieknek, az utolsó minutumban pedig már a cseréket is beküldte a vízbe az egri szakvezetés. A vége 12–9, a szezonban tehát harmadjára is sikerült legyőzni a Tisza-partiakat.

További részletek az egrivizilabda.hu oldalon, ide kattintva.

 

az eredeti hír itt elérhető