Kínában lép fel az egri érseki fiúkórus

2018.01.15

Óriási ­megtiszteltetés érte az Egri Érseki Fiú­kórust, a magyar kultúra napja alkalmából­ Sanghajban, egy Hugyecz­ László által tervezett templomban lépnek majd fel a sanghaji Magyar Főkonzulátus vendégeként.

Schmiedmeiszter Szilvia, a kórus vezetője a heol.hu-nak elmondta, csodaként élik meg a felkérést, nem volt még hasonló fellépéshez szerencséje az együttesnek.

– A sanghaji főkonzulátuson évek óta hagyomány, hogy a magyar kultúra napján magyar zenész vagy előadó lép fel náluk. Idén kifejezetten fiúkórust kerestek, és ránk esett a választásuk, ami óriási megtiszteltetés – örvendezett a kórusvezető.

Elmondta, január 21-én indulnak, és január 26-án érkeznek majd haza, önköltségesen néhány szülő is elkíséri őket, összesen huszonhatan vágnak neki a kalandnak. Elárulta, a kórus tagjai már izgatottan várják az utazást, pluszpróbákat is beiktattak, és sokat beszélgetnek a kínai szokásokról, kultúráról is. Kint tartózkodásuk ideje alatt két fellépést terveznek a városban, egy napot pedig városnézésre szentelnek majd – írja a megyei hírportál.

Borítókép: Egri Érseki Fiúkórus Facebook oldala

az eredeti hír itt elérhető