LMP: fejlődött Eger, de a folyamat korrekcióra szorul

2018.01.17

Az LMP szerint az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy tovább gazdagodik-e Orbán Viktor családja vagy minden magyar család jól jár? Erről utcai akcióval egybekötött sajtótájékoztatón szólt szerdán a Széchenyi úton Ungár Péter, a Lehet Más a Politika elnökségének tagja és Komlósi Csaba, az LMP egri országgyűlési képviselő-jelöltje.

Ungár Péter elmondta, gőzerővel folytatják a felkészülést az országgyűlési kampányra.
– Felkészültünk arra, hogy lezárjuk azt a múltat, azt a rendszerváltoztatást, ami sok embernek nagyon sok szenvedést okozott az elmúlt időszakban, valamint arra, hogy 2018 áprilisától Szél Bernadett kormánya jöjjön el – fogalmazott.

Kiemelte, a legnagyobb tragédia az elmúlt közel nyolc év kormányzásában az, hogy olyan bérek vannak Magyarországon, amivel az emberek nem tudják tisztességesen felnevelni gyermekeiket.
– A Fidesz sokat beszél arról, hogyan emeli a béreket. Orbán Viktor néha bemegy a Kossuth Rádióba elmondani, hogy mit, hogyan fog emelni, mégis a magyar emberek tíz- és százezreinek nem emelkedik érdemben a bére – mondta.

Ungár hozzátette, az LMP készen áll arra, hogy az áprilisi  választásokat követően egy új kormánnyal olyan új korszakot kezdjen, amelyben a magyar emberek tisztességes bért kaphatnak.

Komlósi Csaba és Ungár Péter – Fotó: Szabó Katalin

Komlósi: változás kell Egerben is

Komlósi Csaba emlékeztetett, nemrég Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger országgyűlési képviselője azt nyilatkozta, Egerben a lendületes fejlődés folytatódik.
– Nyilvánvalóan van fejlődés, vannak változások Egerben, de azért ez korrekcióra szorul. Nemrégiben érdekes statisztikai adatok kaptak nyilvánosságot, amikben látható, hogy a város népessége folyamatosan fogy, valamint egyre jelentősebb az öregedés is – fogalmazott.

Az LMP képviselő-jelöltje hozzátette, ugyan hangzatos munkahelyteremtő beruházásokról van szó és iparfejlesztésekről beszélnek, de sok dolog árnyalja a képet.
– Azt látjuk, hogy az elmúlt 4-5 évben 10 százalékkal csökkentek a működő vállalkozások, a fiatalok elhagyják a várost, a helyi kis- és középvállalkozások nem tudnak megerősödni, nem tudnak munkahelyet és jövőt biztosítani Egernek – jelentette ki. Hozzátette, ebből is látszik, hogy igazi változás a jövőt, a fenntarthatóságot tekintve nem történt az elmúlt években. – Az LMP programja ezekre a kérdésekre is választ tudna adni, felkészültünk a választásokra, az aláírásgyűjtés időszakára és van programunk – zárta a sajtótájékoztatót Komlósi Csaba.

az eredeti hír itt elérhető