Fókuszban az egri nők támogatása – elstartolt városunkban a Nő-Köz-Pont

2018.01.18

Amely Eger polgármesteri hivatalának legújabb projektje, ahol a középpontban a nők és a családok állnak.

A városháza dísztermében tartották meg csütörtökön az „Egri Nő-Köz-Pont” projektindító sajtótájékoztatóját, ahol elhangzott, a város 200 millió forint európai uniós támogatást kapott a projektre. A pályázat beadásában és a projekt megvalósításában együttműködik az egri polgármesteri hivatal és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester elmondta, 2018 a családok éve.
– Alapvetően egy információs pont lesz a Kossuth utca 28-ban, ahol ügyfélszolgálat folyik, illetve szeretnénk másik két helyszínen, a Felsőváros területén is kialakítani ilyen központot – fogalmazott.

Hozzátette, ezeknek a Nő-Köz-Pontoknak az a célja és a feladata, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését népszerűsítse.

Az alpolgármester elmondta, az iroda többek között ingyenes jogi, pszichológiai tanácsadásokat is nyújt majd, valamint a pályázati programok mellett gyermekfelügyeletet is biztosít. Hangsúlyozta, kiemelt feladata lesz a nők – már említett munkaerőpiaci intergrálódásán túl – a családok helyzetének javítása közvetlen és közvetett segítségnyújtással, a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködés elősegítése, a család és a munka össze-egyeztethetőségének érdekében.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a központ feladata olyan helyi hálózat létrehozása, amely beazonosítja, nyilvántartja, közvetíti a nők és a hozzájuk kapcsolható családi környezet számára a térségben elérhető szolgáltatásokat. A megvalósítás során előtérbe kerül az információk áramlása, a szolgáltatások elérhetősége és biztosítása. Cél, a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel. A projekt 2020. december 18-ig tart majd.

az eredeti hír itt elérhető