Indul a Education Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, és persze ott van az Eszterházy egyetem is

2018.01.18

A fővárosi rendezvény igen nagyszabású, és hasznos a felsőoktatás leendő és jelenlegi hallgatói számára. Emellett itt nyitják meg az Oktatási Hivatal programját, amit kétmilliárd forint uniós támogatásból valósul meg. 

Az Oktatási Hivatal MTI-vel közölt tájékoztatása szerint ennek a projekt célja olyan rendszerek kialakítása, amelyek segítik a diákok felsőoktatásba való belépését és bennmaradását. Bevezetik a többi között az országos felsőoktatási kompetenciamérést és ágazati rendszert alakítanak ki a tanulók szociális helyzetének nyomon követésére, továbbá funkcionális és tartalmi elemekkel bővül a digitális tankönyvtár. Megújul a diplomás-pályakövető rendszer (DPR), továbbá lehetővé válik a felsőoktatásba való bejutás, illetve a lemorzsolódás, valamint a továbbtanulás jellemzőinek és a munkaerőpiaci elhelyezkedésnek az elemzése is.

Az OH a kutatások előkészítéseként a felsőoktatási információs rendszert megújítva adatbázisokat fejleszt. A projektben feldolgozott adatok és elemzések széles köre lehetővé teszi, hogy a felsőoktatási intézmények megfelelő támogatást biztosíthassanak a hallgatóknak képzésük eredményes elvégzésére – közölte a hivatal.

Eszterházy egyetem: a BF07-es standnál

A program az Európai Unió 1,931 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg, mégpedig 2019. szeptember 30-ig. A nyitórendezvény pedig január 18-án, azaz ma van a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, ahol egyébként több mint negyvenezer látogatóval számolnak.

A magyar felsőoktatási szereplők mellett 25 nemzetközi partnerrel is megismerkedhetnek a látogatók január 18. és 20. között a Hungexpón, többek között az Eszterházy Károly Egyetemmel a BF07-es standnál. A rendezvényen az intézmények bemutatkozása mellett a diákok információhoz juthatnak a különböző ösztöndíjakról, az egyes szakmákról, a duális képzésekről, nyelviskolákról, kollégiumokról, megismerhetik az átképzési lehetőségeket és karrierépítési tanácsokat is kaphatnak. A szervezők bíznak benne, hogy a rendezvény be tudja tölteni egy Kárpát-medencei szintű felsőoktatási kiállítás szerepét, ahol nemcsak a kiállítók, hanem a látogatók egy része is külföldről érkezik.

Borítókép: univet.hu

az eredeti hír itt elérhető