A DK-s Kertészné Kormos Noémit nem lepte meg, hogy megkapta az MSZP-s Korózs Lajos helyét

2018.01.19

A meglepetésember. Ugyanis a DK-MSZP közös országgyűlési képviselő-jelöltje Korózs Lajos, szocialista politikus helyén száll harcba az áprilisi választáson. Első pillanattól kezdve a DK-val azonosul, és Gyurcsány Ferencet is hitelesnek tartja.

Vérbeli pedagógus, aki jelenleg az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény logopédusa, korábban a Mónosbéli Gyermekotthonban dolgozott, 2013-ban pedig a Hevesi Tankerület tanügyigazgatási referenseként 10 település 14 intézményét ismerhette meg. Mint mondta, pályája során mindig kötődött a pedagógiához, igazgatóhelyettesként, tanügyigazgatási referensként, logopédusként, osztálytanítóként dolgozott. Most interjút adott az EgerHíreknek, ismerjétek meg politikai oldalát.

EgerHírek: – Mióta politizál és miért tartotta fontosnak, hogy politikai szereplő legyen? És miért pont a DK?

Kertészné Kormos Noémi: – 2014-ben léptem be a DK-ba, akkortól aktívan politizálok, ha nem is a nagy nyilvánosság előtt, de úgy országos szinten, mint helyi szinten aktívan részt veszek a párt munkájában. Dolgozom az országos kabinetben az oktatáspolitikai résznél. Azért a DK, mert az ő elveikkel értek egyet, azaz abszolút demokratikus elveket vallok. Így lett ez a párt a választásom, velük tudtam első pillanattól kezdve azonosulni.

EH: –  Gyurcsány Ferenc személyéről mit gondol? Hitelesnek tartja?

KKN: – Számomra nem visszás személy, ő volt az első ember, aki ki merte azt mondani, hogy valami nagyon nem jól működik ebben az országban. Ő ezt felvállalta, számomra mindenképpen hiteles.

Kertészné Kormos Noémi – Fotó: Szabó Bendegúz

EH: – Nagy meglepetés volt, amikor kiderült, hogy nem az MSZP-s Korózs Lajos, hanem ön indul az egri választókerületben az országgyűlési képviselői helyért a baloldalon. Mi volt a legfőbb szempont ennél a választásnál, beszélt erről Korózs Lajossal?

KKN: – Ez igazából az elnökség döntése volt. Tény és való, sokan meglepődtek. Úgy gondolom, hogy ezzel Eger és a választókerület nem veszített, hiszen dupla lehetőséget kaptunk. Ugyanis Korózs Lajos eléggé elöl áll a listán ahhoz, hogy így is bekerülhet, azaz akár ketten is képviselhetjük a választókerületet.

EH: – Ön meglepődött?

KKN: – 2015-től készültünk erre, hiszen attól az évtől én vagyok a DK jelöltje. Így annyira nem lepett meg.

EH: – Néhány napja volt a Demokratikus Koalíció országos tanácsának kibővített évindító ülése. Részt vett ezen, és ha igen, milyen tapasztalatokkal gyarapodott?

KKN: – Nem, ezen most nem vettem részt, de a következő 2 hétben kétszer is fel kell utaznom Budapestre. Az az igazság, hogy a mai napig is dolgozom, tanítok, így vannak olyan helyzetek, amikor nem tudok részt venni az ilyen típusú rendezvényeken.

EH: – Tud arról, hogy pártja az MSZP-n kívül tárgyal még az együttműködés lehetőségéről? Ha igen, megnevezné?

KKN: – Igen, a Szolidaritással alapból együttműködünk, illetőleg mi mindenki felé nyitottak vagyunk, nem zárkózunk el senkitől sem.

Kertészné Kormos Noémi pedagógusból lett képviselő-jelölt – Fotó: Szabó Bendegúz

EH: – Beszéljünk helyi ügyekről. A legfrissebb hír, hogy az egri Jobbik alapszervezete teljesen átalakult, 10 fő ki is lépett a pártból. Mit gondol, ez hogyan hathat az ön esélyeire?

KKN: – Nem vagyok tenyérjós, sem kártyajós, így ebbe most én nem mennék bele. Ezt majd az idő eldönti.

EH: – De véleménye biztosan van.

KKN: – Van, igen. Azt mondom, hogy majd meglátjuk. Más párt politikájába, belső ügyeibe nincs jogunk beleszólni, az pedig, hogy a szavazók hogy döntenek, majd elválik.

EH: – Ön mit ígér a választóknak? Mik a legfontosabb céljai? Milyen témakörök állnak majd a kampányuk fókuszában?

KKN: – Az én ígéretem egyezik a pártom ígéretével. A Demokratikus Koalíció megalkotta a Sokak Magyarországa programot. Ez a program 4 alappillérre épül. Az első, tisztességes bért, tisztességes munkáért, a másik, aki tanulni akar, az tanulhasson, a szorgalma, a tehetsége által juthasson előrébb. A harmadik a nyugdíjasok megbecsülésére vonatkozik, a negyedik pedig a legfontosabb, az egészségügy rendbetétele.

az eredeti hír itt elérhető