Ökölvívás – rangos versenyek Egerben

2018.01.19

Csütörtökön délelőtt az egri Városházán a 68. Bornemissza Gergely nemzetközi utánpótlás ökölvívó emlékverseny rendezéséről egyeztetett Martonné Adler Ildikó Eger alpolgármestere és Nagy Anett Viktória a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára.

A nagy hagyományokkal rendelkező esemény az AIBA versenynaptárában is szerepel, így várhatóan három földrész 15-20 országának legjobb ifjúsági és junior versenyzői vendégeskednek 2018. március 6-8-én Egerben a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A fiúknál ifjúsági (10 súlycsoport)  és junior (13 súlycsoport) a lányoknál ifjúsági (4 súlycsoport) korosztályban lépnek szorítóba az ifjú ökölvívók.

Eger önkormányzata támogatja a jelentős turisztikai bevételt hozó versenyt, melyet a MÖSZ rendez meg a hevesi megyeszékhelyen.

A 67. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny pofonjai – Fotó: Nemes Róbert

Nagy Anett Viktória főtitkár méltatta az egri ökölvívósport eredményeit. Az Egri Városi Sportiskola 3. helyen végzett a klubok rangsorában és továbbra is központja az öt megyére bővülő Észak-magyarországi régiónak. Dorkó Péter kinevezték a serdülő válogatott edzőjének. A serdülők a felkészülés helyszínét Tatáról Egerbe tették át.

A 2018-as évben a Bornemissza emlékverseny mellett az április 14-15-i Olimpiai Reménységek Versenye, valamint az augusztus 1-i Magyarország – Törökország válogatott találkozó szerepel a kiemelt programok között. Utóbbinak a Dobó téren felállított ring ad helyet.

A megbeszélésen a  MÖSZ részéről Nagy Anett Viktória főtitkár, Dobrádi Zsolt, Lukács Adorján és Dorkó Péter vett részt. Eger Önkormányzatát Martonné Adler Ildikó alpolgármester, Petrovai József sportreferens és Kovács Géza EVSI igazgató képviselte.

68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Utánpótlás Emlékverseny
2018. március 6-március 9. (keddtől, péntekig)

Fiú ifjúsági (10 súlycsoport)
Fiú Junior (13 korcsoport)
Női ifjúsági (4 súlycsoport)
Nemzetközi versenynaptárban szereplő AIBA verseny
Várható létszám: 250-300 fő
Országok: 3 földrész 20 ország (120 országba küldtek meghívót), Az európai országok mellett USA és Kazahsztán csapata is várható
Rendező: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Támogató: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata

A 2018-as kiemelt MÖSZ-EVSI programok:

Április 14-15: V4- Olimpiai reménységek versenye, serdülők, Eger
Augusztus 1. Magyarország – Törökország válogatott viadal, Dobó téren.

az eredeti hír itt elérhető